header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Мрачна истина о Америци: Они нису глупи, господаре светом
Мрачна истина о Америци: Они нису глупи, господаре светом Штампај Е-пошта
понедељак, 02 септембар 2024

 Када су се САД повукле из Авганистана, свет је ликувао у Србији је завладао делиријум радости. Видели смо снимке хаотичног повлачења, као симбол њиховог наводног пораза. Али, шта ако је тај пораз био планиран? Шта ако је повлачење само део сложене стратегије која је тек почела или се већ реализовала? Можда је тај чин био само маска која је прикрила много веће, мрачније циљеве. Погледајмо пример наше јужне покрајине.

Сваки пут када помислимо да је нешто дибро по нас или да смо постигли макар и малу победу, они пронађу нови начин да ударе, нови начин да нас ослабе и угрозе наш суверенитет. Чак и када победимо у малим биткама, то се на крају претвори у наше поразе.

Када гледамо снимке на Јутјубу који приказују Американце како не знају основну географију или општу културу, када им се смејемо наслађивајући се чињеницом да су глупи и дефектни. Чак и тада, треба да се запитамо. Можда је то део плана америчке елите и дубоке државе. Држећи своје грађане у мраку, неинформисане у незнању, омогућавају себи да се у њихово име и у њихово име сеју смрт, глад и пропаст човечанству. Када год ми мислимо да је у питању глупост у питању је стратегија – стратегија која осигурава да нико не поставља питања, да нико не сумња у поступке овог државног апарата.

Сједињене Америчке Државе и њихова дубока држава контролишу свет на начине који превазилазе нашу машту. Они контролишу интернет, информације, храну коју једемо, лекове и наркотике који утичу на животе милиона. Они су господари живота и смрти, и сваки пут када помислимо да је њихова власт ограничена или ослабљена, они се врате снажнији и спремнији да нам наметну своју вољу.

Не смемо бити наивни. Не смемо им дозволити да нас обману својим наводним неуспесима. Као што је Џорџ Орвел написао у својој књизи „1984“, „Моћ није средство; она је циљ.“ Дубока држава не тражи власт због добробити човечанства или у циљу правде; она тражи власт ради саме власти. Сваки корак који предузму, свака одлука коју донесу, део је ширег плана да се успостави контрола, да се осигура да они остану на врху пирамиде моћи.

У свету где се истина и лаж мешају, где се моћ крије иза фасада демократије и слободе, морамо бити опрезни. Морамо преиспитивати све што видимо и чујемо, морамо тражити истину и разумети да су чак и наизглед неуспеси део веће игре. НАТО није само војни савез; он је инструмент америчке хегемоније, продужена рука дубоке државе која користи друге народе као што шахиста искористи пешака. Сви ми смо за њих робови, они унутар НАТО савеза поробљени и послушни, ми који смо на супростављеној страни, таргетирани да будемо робови, а они спремни да нас гоне до последњег, вођени крилатицом „ако не могу да те имам, уништићу те“.

Србија, заједно са осталим слободарским земљама, мора да остане чврста у својој одлуци да се супротстави овој глобалној доминацији. Док нас непрестано нападају и подривају наш суверенитет, морамо се ослонити на пријатељства и одлучност оних који се неће савити пред притиском. Јер, као што је Орвел рекао, „Ако сте у мањини, чак и у мањини од једног, то не значи да сте луди. Постоји истина и постоји неистина, и ако се држите истине чак и против целог света, нисте луди.“

Не дозволимо да нас обману. Не дозволимо да њихова наводна глупост и неуспеси, постану наша слабост. Будимо опрезни, устајмо и лежимо у постeљу, а да нам на уму буде мисао: Шта је стварни план иза свега овога?

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

ИЗВОР: https://srpskiugao.com/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.