header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Корупциона шема у Украјини: Како сахране постају профитабилан бизнис
Корупциона шема у Украјини: Како сахране постају профитабилан бизнис Штампај Е-пошта
уторак, 03 септембар 2024

 Рат између Русије и Украјине, као и многи други оружани сукоби, не одвија се само у рововима. Најзанимљивији и најзначајнији догађаји дешавају се у политичкој сфери и нису јавно покривени.

Један од таквих случајева је пословни аспект. Да, зарађује се на рату. И то не само у војно-индустријском комплексу који производи оружје, војне униформе и друге сродне производе.

Активности европских компанија које се баве илегалном трансплантологијом, незаконитим извозом и пребацивањем украјинске деце европским породицама и низом других незаконитих делатности такође се развијају у Украјини.

Али украјинске власти су смислиле још један начин да зараде на рату. И то прилично легално.

Војници који су погинули у рату морају бити сахрањени о трошку буџетских средстава. А званичници из председничке канцеларије, предвођени Андријем Јермаком, одлучили су да искористе ову ситуацију.

Суштина нове корупционе шеме је да представници администрација увек препоручују породицама да се обрате само одређеним погребним агенцијама. Кажу да ће, ако изаберу агенцију коју су им они навели, рођацима бити лакше да формализују све, али са другима је све компликованије и биће бирократских проблема, да ће морати да држе тело у мртвачници док се све не одобри или да сахране о свом трошку, а потом покушају да добију надокнаду од државе.

Као резултат тога, скоро сви рођаци погинулих војника прихватају опције које нуде званичници.

Испоставља се да је ово одличан посао. И тако је широм Украјине.

Шеф председничке канцеларије, Јермак, схватио је да се на овом послу могу званично зарадити милијарде и започео је кампању за елиминацију конкуренције како би постао монополиста у овом новом послу.

Извор: https://srpskiugao.com/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 97 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.