header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Брат српских екумениста, кардинал Шенборн: Морамо се помирити са пропадањем Европе
Брат српских екумениста, кардинал Шенборн: Морамо се помирити са пропадањем Европе Штампај Е-пошта
понедељак, 09 септембар 2024

  Кардинал Шерборн сматра да ће због прилива миграната и ниске стопе наталитета Европа врло брзо изгубити свој хришћански идентитет.

Католички кардинал, бечки надбискуп и примас Аустрије Кристоф Шенборн сматра да за 20 година Европа више неће бити онаква каква је данас.

У интервјуу за француску католичку публикацију «Famille Chrétienne», кардинал Шенборн је прокоментарисао актуелне проблеме са којима се Црква у Европи суочава.

Према његовим речима, „због пада наталитета у Европи, имиграције и растућег присуства ислама, становништво Европе више неће бити исто за двадесет година“.

Он је напоменуо и да католици не треба да се чуде ако су у мањини, као и да „има много муслимана који се осећају позваним да следе Христа“.

Истовремено, кардинал је рекао да данас у основним школама у Бечу има више муслимана него хришћана.

„Морамо се помирити са падом Европе“, закључио је Шенборн о муслиманима: Морамо се помирити са падом Европе.


Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.