header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Отац Вјачеслав Кљујев: Пројекат Антихрист: Израелска влада планира да изгради Трећи храм у Ал-Акси
Отац Вјачеслав Кљујев: Пројекат Антихрист: Израелска влада планира да изгради Трећи храм у Ал-Акси Штампај Е-пошта
среда, 11 септембар 2024

 Од 1967. године немуслиманима је дозвољено да посећују Ал-Аксу, џамију на Храмовној гори у Јерусалиму, али не и да се моле на светом месту. Међутим, последњих година, овај статус кво је брзо еродирао јер групе израелских јеврејских досељеника раде раме уз раме са владом како би преузеле контролу над целим комплексом.

Да ли ће израелски министар за националну безбедност испунити пророчанства о смаку света? Бен-Гвирова политика уништавања статуса кво на Брду храма сматра се „великим пројектом“.

Министар Итамар Бен-Гвир је чврсто и доследно посвећен изазивању сукоба у Јерусалиму, који ће утицати на све авраамске религије. Он отворено изјављује своју намеру да уништи статус кво из 1967. године, према којем је само муслиманима било дозвољено да се отворено моле на јерусалимској Храмовној гори.

У недавном интервјуу за радио Израелске војске, министар је рекао да ће на овом месту подићи „израелску заставу и изградити синагогу”. „Уз сво дужно поштовање“, нагласио је Бен-Гвир, „изабран сам управо из овог разлога: да осигурам да не буде дискриминаторне политике према Јеврејима на гори храма.

Израелски опозициони лист Haaretz иза свега овога види далекосежне циљеве. Према публикацији, „израелска месијанска крајња десница која је дошла на власт озбиљно размишља о обнови Храм“. Свако ко мисли да „Бен Гвир и његови сапутници желе само да се моле на Храмовној гори треба поново да преиспита своје ставове – Велики пројекат се већ спроводи.

 „Бен-Гвирове посете Храмовној гори у Јерусалиму, његов захтев да Јеврејима буде дозвољено да се тамо моле и његов позив да се на том месту изгради синагога су дела обмане“, пише Хаарец. „Иза њих лежи уређен трофазни план за преузимање контроле над овим местом и изградњу новог Храма. Захтев да се Јеврејима дозволи да се моле на Храмовној гори – оно што муслимани зову Харам ал-Шариф – маскира глобалнији циљ: уништење џамије Ал-Акса и стварање Трећег храма на њеном месту.

Ако за Јевреје његова конструкција симболизује тријумф јеврејског народа, онда за многе хришћане то значи долазак Антихриста у наш свет и коначну битку са њим, Смак света. Таква есхатолошка осећања активно утичу на политику. Дакле, подршка америчких евангелиста Израелу је у великој мери последица чињенице да у њему виде испуњење пророчанстава о другом доласку Исуса Христа. Омогућавањем Израелцима да изграде Трећи храм, то ће бити убрзано.

Верује се да је то разлог зашто је већина америчких евангелиста подржала кандидатуру Доналда Трампа на изборима 2016. године, пошто је он изјавио снажну подршку Израелу и током своје администрације најавио пресељење америчке амбасаде у Јерусалим. Зато многи верници, посебно у последње време, помно прате вести са Блиског истока, тражећи у њима знаке времена. И налазе...

У мају 2024. године, француски католички лист La Croix објавио је да су гласине о могућем жртвовању црвене јунице за изградњу Трећег храма Јевреја на Храмовној гори у Јерусалиму изазвале жестоку дебату на интернету и узнемириле хришћанске вође.

Портпарол Хамаса Абу Обеида је у изјави на 100. дан рата у Појасу Газе нагласио да је „агресија на Ал-Аксу достигла врхунац“, а „појава црвених јуница била је оличење одвратног верског мита осмишљеног да увреди осећања читавог народа.”

 Према јеврејском закону, пепео црвене младе краве мора бити разбацан по Харам ал-Шарифу (Храмовној гори) пре него што Јевреји могу да се попну на њега и поново саграде Трећи храм. Док се лов на јунице црвене боје дуго сматрао маргиналном иницијативом коју заступају активисти Храмовне горе, нова истраживања показују да је израелска влада сада укључена у тај подухват.

По подацима некомерцијалне организације  Ir Amim, оријентисане на Јерусалим, израелске владине власти су 2022. године помогле групи активиста Храмовне горе, Институту за храм и евангелистичкој организацији Boneh Israel да увезу пет црвених јуница из Сједињених Држава за жртвовање.

Министарство пољопривреде је наводно помогло у заобилажењу стандардних прописа за увоз живих крава из Сједињених Држава, што је законом забрањено. У саопштењу за јавност, Boneh Israel и Темпле Институте су рекли да су добили дозволу за увоз крава преко Министарства пољопривреде.

У реализацији пројекта помогло је и Министарство Јерусалима и баштине. Шеф министарства Нетанел Исак рекао је у говору на церемонији сусрета крава у септембру 2022. да агенција финансира развој области Маслинске горе, где активисти Храмовне горе планирају да покрену ритуално жртвовање црвене јунице. Поред тога, министарство је укључено у трансфер крава у центар за посетиоце и фарму успостављену као део пројекта Црвене јунице на археолошком налазишту Тел Шило на окупираној Западној обали. Тренутно се краве држе у кибуцу (јеврејска заједница) у долини Јордана. Међутим, једна од крава је наводно већ у израелском центру за истраживање насеља...

Упркос обећању израелске владе да ће одржати статус кво у Ал-Акси, досељеници укључени у пројекат Црвене јунице наглашавају да је прави циљ јеврејски успон на Харам ал-Шариф и реконструкција Трећег храма, што укључује уништење Куполе на стени.

Док јеврејски досељеници све више јуришају на Харам ал-Шариф, многи рабини данас то забрањују: Древни јеврејски закон налаже да пепео црвене јунице мора очистити подручје пре него што се Јевреји тамо успну. Због тога већина религиозних Јевреја чак и не улази у комплекс, а они који уђу могу само да ходају у одређеним областима. Уз помоћ ритуала црвене јунице, број Јевреја који јуришају на Ал-Аксу могао би да се повећа.

„Ово би могло довести до можда стотина хиљада Харедима [ултра-ортодоксних Јевреја] или Сефарда [шпанских Јевреја] који би заправо могли да провале у џамију и изазову прави верски рат“, страхује др Абдалах Маруф, професор исламске историје у Истанбулу Универзитет и бивши аташе за штампу у Ал-Акси.

Високи званичници укључени у иницијативу рекли су медијима да је крајњи циљ пројекта обнова Трећег храма, који су Римљани уништили 70. године нове ере.

„Пророчанства су се обистинила и Јевреји су се вратили у Израел“, рекао је за Џерузалем пост Бајрон Стинсон, који је одговоран за узгој стоке и испоруку је у Тел Авив. „Сада треба да изграде Храм. Али то је као да купујете заиста леп ауто. Ако немате кључ, не можете нигде. Црвена јуница је кључ да Храм функционише онако како би требало да функционише."

Boneh Israel  који подржава израелска група насељеника Решит, коју предводи Цачи Мамо, још једна кључна личност у пројекту „Црвена јуница“.

Мамо је за Хришћанску РТВ мрежу рекао да је 2011. године купио земљиште на Маслинској гори намењено за жртвовање црвене јунице.

„И надамо се да ћемо за годину и по дана моћи да извршимо ритуал црвене јунице овде у овој области, што ће заправо бити први корак ка Храму“, рекао је Мамо за ЦБН.

Према документима о земљишној регистрацији које је прегледао Татарски из Ir Amim, земљиште је регистровано на непознату компанију и првобитно је било у власништву Палестинаца.

Поред тога, студија Ir Amim примећује да Управа за развој Јерусалима тренутно ради на изградњи насипа на Маслинској гори који води до места где Мамо намерава да изведе ритуал.

На основу материјала „Катекхон“ и ИА “REX” Превод: „Борба за веру“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.