header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow А онај му је љубио руку: папа: Све религије воде ка Богу
А онај му је љубио руку: папа: Све религије воде ка Богу Штампај Е-пошта
среда, 18 септембар 2024

 Папа је, развијајући екуменистичке тежње, изједначио хришћанство са паганством и другим религијама, изјављујући да све религије воде ка Богу и да се разликују једна од друге као различити језици и дијалекти.

„Све религије су путеви за достизање Бога“, рекао је папа Фрања. "У поређењу са тим, они су као различити језици, различити дијалекти да би дошли до тога. Али Бог је Бог за свакога."

Наиме, Папа је јавно одбацио оно што су учили пророци, апостоли и свеци, рекавши да паганство, јереси и лажна учења одводе људе од пута ка Богу. Ово такође обезвређује Христову жртву. Уосталом, ако и друге религије воде ка Богу, онда Христу није било потребно да дође у овај свет и да страда на крсту да би хришћанима отворио пут ка Богу. Штавише, Христос је тако изједначен са Будом и паганским боговима. На крају крајева, испоставља се да су то једноставно различити језици и дијалекти за међусобно разумевање са Богом. Испоставило се да је било могуће оставити паганске храмове са идолима и оргијама, а то би такође довело људе до Бога. Зашто су се светитељи томе противили, остаје потпуно нејасно. Можда апостоли и свеци једноставно нису били толико просвећени као поглавар јеретика из католичке цркве?

Никада хришћанство није видело такву јавну увреду учења светих и Христа.

А "православни" екуменисти хоће уједињење са овим јеретицима који јавно вређају све што су Светитељи учили и притом врше агресију на Православље?

https://www.vaticannews.va

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 септембар 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.