header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа се залаже за јединствени датум Васкрса за све хришћане
Папа се залаже за јединствени датум Васкрса за све хришћане Штампај Е-пошта
петак, 20 септембар 2024

 Године2025.г Васкрс ће изузетно пасти на исти датум према западној и источној пасхалији. – Папа Фрања: Заједничко славље  је „важан знак“

Папа Фрања се одлучно заложио за стални заједнички датум Васкрса за све хришћанске Цркве. Папа је на састанку 19. септембра са екуменском иницијативом „Pasqua together“ (Васкрс заједно) у Ватикану рекао да ће следеће године прослава Васкрса бити  истог датум за све хришћане због календарске подударности. „Ово је важан знак“, рекао је Фрања.

Он  је подсетио да ће те исте године прославити 1700-годишњица Никејског васељенског сабора.  Тада се, између осталог, дешавало и  питање заједничког датума Васкрса. Папа је нагласио да подржава сва залагања да се дође да заједничког датума Васкрса. Истовремено је упозорио да то не би требало да доведе до нових подела међу хришћанима.

Већина источних цркава  држи источне пасхалије.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

https://www.kathpress.at/goto/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 септембар 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 64 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.