header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Гревцев: Ко припрема престо за Антихриста?
Игор Гревцев: Ко припрема престо за Антихриста? Штампај Е-пошта
субота, 28 септембар 2024

 Глобални хаос је одмах иза угла

 Судећи по ономе што се сада дешава у свету, глобални хаос је ближи него икада. Али то је управо оно што Сатани треба да би промовисао свог штићеника – Антихриста.

Све је до најситнијих детаља осмишљено од стране тајних слугу пакла и почело је издалека, наизглед добронамерно. Такозвана тајна светска влада је прво заузела Европу, јер су ту почели сви главни историјски догађаји, па се тек онда проширили на Русију, и оштрицом крила погодили Африку. Али Русија је, због своје оригиналности и оданости Богу, чак и у најбезбожнија времена, увек рушила планове сатане. А светска влада је оставила Африку за касније, пошто је, по мишљењу тајне светске владе, не би било тешко уздрмати и претворити у хаотичан сплет нерешивих проблема.

Зашто је Сатаниним слугама потребан хаос? Све у једну сврху – да олакша долазак Антихриста. На крају крајева, контролисани хаос је бременит неконтролисаним народним немирима, бунама, рушењем влада и заменом једних ниткова другим, још глупљим и покваренијим. А то ће створити још већи хаос и изазвати још више незадовољства међу људима њиховим владама. А када свачијем стрпљењу дође крај, онда ће се појавити он - бриљантан, адекватан, талентован политичар који ће зауставити сав хаос који настаје у свакој држави кривицом неразумних владара. Мислите ли да су случајно сви шефови европских држава, па и Америке, толико глупи и неспособни да доносе адекватне одлуке? Наравно да не. Такве људе посебно бирају они који поступају по наређењу Сатане...

Генерално, ако извршите једноставну анализу, испоставиће се да земље у којима је православље још увек снажно нису под контролом сатане. Стога је непријатељ људског рода дао наређење свом верном послушнику – Зеленском – да уништи канонску православну цркву у Украјини – УПЦ. А ако се то, не дај Боже, догоди, изгубићемо нашу браћу, која су нам сада постала непријатељи. И остаће наши непријатељи заувек, до самог краја света. А то значи да ће Украјина добровољно прихватити моћ Антихриста.

Углавном, Сатанине слуге су већ запалиле свет са обе стране. За Европу су од Русије направили тако јединственог, али веома снажног непријатеља. За Исток ће такав непријатељ бити Израел, иза којег стоји Америка свом снагом свог војно-индустријског комплекса. Не знам детаљно како ће човечанство наставити да постоји, али се никада неће вратити у пређашње стање. Сатанин план се већ приближава завршној фази и он нема намеру да стане. Он већ види циљ, што значи да ће само повећати своје напоре. Политички хаос, војни хаос, менаџерски хаос, економски хаос – све ће му играти на руку.

 Али и поред овога, сигуран сам да ће Сатана додатно подстаћи верски хаос. То практично неће утицати на Европу - тамо готово да и нема јаке традиционалне, односно националне религије. Све је нека мешавина толерантног односа према туђинским веровањима, равнодушности и равнодушности према вери својих предака – према хришћанству. Али бојим се да би то могло у великој мери утицати на Русију. Уосталом, на нашој територији коегзистирају две заиста живе религије – православље и ислам. Вековима су живели у миру једни са другима. Никада није било верских ратова између нас и муслимана, као што се често дешавало са католичком Европом. Да, било је територијалних војних спорова, али су се, по правилу, завршавали повољним и корисним исходом за обе стране. Много пута су се православци и муслимани, раме уз раме, у истој формацији, у истом рову, борили за слободу и независност матице заједничке – Русије. А сада се и староседеоци муслимани, рођени и одрасли у Русији или у регионима који су остали у саставу Руске Федерације, такође заједно, раме уз раме, боре за заједничку државу за све у зони дејства СВО. За њих је руски други матерњи језик. А некима од њих то је можда и једина породица, судећи по томе колико савршено њоме владају.

А шта се сада дешава са представницима непријатељских или полупријатељских земаља које су, напустивши Совјетски Савез, формирале своје такозване независне државе? Мрзећи Русе, презирући нашу традицију, не желећи да уче наш језик, они долазе код нас стотинама хиљада да добију руско држављанство, а онда једноставно зарађују од нас, извозећи их у своје земље у трилионима. Мушкарци мигранти, који су сами незаконито (за новац) стекли држављанство, за новац га дају и својим женама, деци, родитељима, рођацима, пријатељима и познаницима. Они не желе и не намеравају да бране Русију на ратиштима. За развој наше привреде бескорисни су као пети точак на колицима. Уосталом, развој привреде подразумева изградњу погона, фабрика, путева, увођење иновативних технологија. Шта раде мигранти који долазе из Азије у Русију? Они су углавном укључени у непроизводне услужне секторе.

Азијски мигранти који су добили руско држављанство (да не говоримо о илегалним имигрантима), не производећи никакве материјалне и интелектуалне вредности, које сваку државу чине јачом и независнијом, сишу колосална средства из јавне касе Русије. Остале азијске државе из редова бивших совјетских република практично постоје на рачун ових средстава. Шта можете рећи о новопеченој професији достављача хране? По мом мишљењу, измишљен је само за Азијате. Све док нису преплавили Русију није било те професије. Сваке године је све више ових „достављача“. Иначе, међу њима нисам видео ни једног Руса. Када су стављени на електричне бицикле, њихова месечна плата је почела да достиже 200 хиљада рубаља или више. Зашто се Руси не возе улицама наших градова за исти новац? Али не, они су Руси, они су људи другог реда, па нека ору на тешким и слабо плаћеним пословима. А то чак није ни главна ствар. Достављачи хране мигранти јуре тротоарима на нечујним електричним бициклима, возећи се без икаквих сигнала упозорења и често ударајући у пешаке, често децу и старије. У овом случају, по правилу, напуштају место несреће без грижње савести. Логика је врло једноставна: сви су они нама исти, као и ми њима. Стога их органи за спровођење закона не лове превише. Зашто им се даје таква привилегија?

 Али постоји још једна опасност у измишљању такве професије као што је „достава хране кући“. Становници руских градова све мање почињу да се селе. Ко најчешће наручује храну за понети кући? Углавном млади људи који раде у канцеларијама. На посао - седење за воланом аутомобила, на послу - седење за компјутером цео дан, увече - опет аутом, седење за воланом, увече - наручивање намирница, седење на софи. Пре појаве азијских миграната са руским држављанством, овај феномен није постојао. Људи би бар прошетали до продавнице по све што им је потребно да је продавница близу куће. Сада је ова потреба нестала. А у какве се амебе претварамо? Да ли би таква амеба, ако затреба, могла не само да се у потпуности бори за Русију, већ да бар испоручи пар граната у топ?

Све ове наизглед свакодневне ситнице нервирају Русе. Нагомилава се иритација. Ако се проблем не реши у блиској будућности, може доћи до вулканске ерупције. А то је управо оно што Сатани треба. За сада, једино што спасава нашу земљу од међунационалне експлозије је то што је веома мало правих православних хришћана, као и побожних муслимана. Истина, све више мотивисаних православних хришћана се појављује захваљујући СВО. Са фронта се враћају не само прави верници, већ и искусни ратници.

Али и мигранти представљају реалну претњу: они су јединствени и беспоговорно се покоравају шефовима својих дијаспора. Све ово могло би довести до војног сукоба између хришћана и муслимана. А нема страшнијег масакра од масакра на верској основи. И ово је више него корисно за Сатану. Према његовом плану, владајући Антихрист ће тада рећи целом човечанству: видите до каквог крвопролића води разлика у верским погледима на свет. Одрекнимо их се. И даћу вам ново учење које ће помирити све цркве и све вас учинити браћом у истој вери. Дакле, по Сатанином плану, под Антихристом, јерес екуменизма, која се пред нашим очима већ дуги низ година гура на Светском савету цркава, треба да се у потпуности оствари.

Народи, уморни од исцрпљујућих ратова и верских сукоба, према сатаниним прорачунима, радо ће прихватити понуду Антихриста и, у знак захвалности за тако једноставну одлуку, поставиће га за првосвештеника нове уједињене цркве, која је упила сва веровања света. Е, онда ће га звати богом. Тада ће већ бити готов и трећи јерусалимски храм, где ће Антихрист, пошто је милостиво примио титулу Божију, седети уместо Бога. И народи који су му покорни поклониће се пред њим – и стога, пред сатаном. Дакле, круг је завршен. Антихрист ће направити вртоглаву каријеру од бриљантног политичара до врховног жреца, а од њега до самог Сина Божијег, чије име узурпира. И нико од оних који добровољно упадну у овај круг неће моћи да побегне из њега.

Овде сам открио Сатанин приближни план за приступање његовог адепта, Антихриста, заснован на Светом писму и предвиђањима наших светаца и стараца. Детаљи, наравно, никоме нису познати. Али да ће се пред крај света у свету појавити потпуна супротност Сину Божијем, о томе се може прочитати у Јеванђељу, где Христос, обраћајући се Јеврејима, каже: „Ја дођох у име Оца својега, а ви Ме не примидзр, и ако други дође у име своје, њега ћете примити“ (Јован 5:43). Господ је знао да ће доћи време када ће човечанство постати толико покварено да ће свако морати да направи радикалан избор између Њега и Сатане. Стога је у план Свог домостроитељства уврстио човека уништења – Антихриста. А пошто нам даје избор, то значи да је у почетку знао да ће бити оних који ће избор учинити исправно. Дакле, ми православни хришћани не треба да се плашимо доласка Антихриста, јер је његов долазак био унапред одређен. И нема потребе да се плашите краја света, јер ће он означити коначну победу Христа над Сатаном. И треба да водимо рачуна да направимо прави избор.

Превод: „Борба за веру“

Извор: http://www.rv.ru

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.