header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Манипулације јеретичког епископа Јеротеја
Манипулације јеретичког епископа Јеротеја Штампај Е-пошта
четвртак, 03 октобар 2024

 Помаже Бог, драга браћо и сестре!

На Фејсбук страници Храма Покрова Пресвете Богородице у Лозници, објављен је позив свим верницима, који су заинтересовани за одлазак на свету Литургију у манастир Стрмово, у недељу 6.10. 2024. године. Организован је бесплатан аутобуски превоз испред Покровске Цркве у 6 часова.

На први поглед ништа није спорно да парохијска заједница организује превоз верника у мананстир, као вид ходочашћа. Међутим, овде су побуде савим друге природе. Наиме, како сазнајемо из нашег извора, „владика“ шабачки Јеротеј наложио је преко старешина Храмова у Лозници, Малом Зворнику и Љубовији, да се организује пут у манастир Стрмово, како би народ и јавност стекли утисак о нормалном функционисању манастира, у којем и даље долази много верника, као у периоду док је чинодејствовао донедавни игуман Сергеј (Федоров).

После бруталног упада у манастир, почетком септембра месеца, од стране Јеротејевих послушних свештеника из Љубовије, о коме је било писаних редова на овом сајту (http://borbazaveru.info/content/v), за игумана у Стрмову постављен је монах Митрофан. Знамо имена попова који су извршили десант на светињу, али их овога пута нећемо још објављивати, него ћемо чекати погоднији тренутак.

Коментари који написани на Фејсбук профилу Покрова Богородичне Цркве у Лозници, поводом организованог превоза у Стрмово, представљају мишљења народа, који још није подлегао напорима београдске Патријаршије (међу њима и Јеротеја) да одбаци Светосавље. Издвојили смо два уписа: „А кад вас питају ко је изградио тако леп манастир, шта ћете рећи“? „Ако служи отац Сергеј, идемо“!

Шабачки „епископ“ Јеротеј је у кратком временском року, својим антицрквеним безакоњем и избегавањем разговора са верницима због рушења епархијског поретка, растерао народ од себе, па му лојално свештенство, када долази да служи новотарску архијерејску Литургију, има задатак да сакупља народ, како год уме и зна, чак и и смс порукама, али углавном само одабране, да се случајно неко непобуни и постави неумесно питање.

Тако је, 25. 08. текуће године, началствовао у Цркви светог великомученика Георгија у Горњим Недељицама, пред малим бројем људи, а пре доласка намесник Небојша Миловановић морао је да се постара, да на сабрању дођу само представници еколошког покрета „Не дамо Јадар“, а не неко други, ко би му постављао незговна питања у вези рудника.

Недавно је Јеротеј, на празник светог мученика Стефана Троношког (17.09.) био у древној светињи Подрињског краја Троноша. Том приликом је, након завршетка Литургије, изрекао присутнима лажи о оцу Сергеју (Федорову) -  и то како је отишао да живи код жене у кући, и да није добро водио црквене књиге.

Посебно је народ остао у чуду, ако уопште има чему да се исчуђава када је Јеротеј у питању, када је из његових уста чуо да има намеру да забрани крштење и венчање у свим манастирима. Ова његова замисао надовезује се на информацију како би у скорије време одређени део сеоских Цркава могао остати без свете Литургије, јер по схватању Јеротеја мало је народа у селима, а и скоро сви могу себи да приуште одлазак у град на службу.

Шта написати (изустити)  на крају овог писма, осим сачувај нас Боже оваквих владика!

Верни народ Епархије шабачке

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.