header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Да ли су се Израел и САД уплашили новог иранског ракетног напада?
Да ли су се Израел и САД уплашили новог иранског ракетног напада? Штампај Е-пошта
субота, 05 октобар 2024

  Израелски противракетни систем „Гвоздена купола“  пун је рупа као цедиљка, изјавио је амбасадор Ирана у Москви Казем Џалали.

У интервјуу ТВ каналу „Росија 24“ нагласио је да су то потврила и два иранска ракетна напада на војне циљеве у Израелу:

„Aко се Тел Авив одлучи на још једну луду акцију,  одговор Техерана биће по њега још тежи. Иран никада није желео рат и не тражи га. Иран не жели да шаље своје трупе у другу земљу. Либан и шиитски покрет су у стању да се сами бране“.

Прошао је, иначе, још један дан након претећих обећања израелског премијера Бењамина Нетањахуа да ће ударити по Ирану одговарајући на његов други масивни ракетни напад.

Зашто?

Свој одговор је понудио московски војни експерт Владислав Шуригин.

Подсетио је да су тврдње израелског војног врха – да је његов ПВО систем пресрео 80% од 181 иранске ракете - изазвале скептицизам код многих стручњака по свету. Да има индиција да Израелци нису оборили ни 10 одсто иранских ракета, а да амерички и јордански авиони нису оборили ништа.

Поготово да није оборена ни једна једина иранска хиперсонична ракета.

Према речима Шуригина, Гвоздена купола, која је добра против било ког другог средства ваздушног напада, једноставно није створена за високотехнолошке ракетне системе са великим балистичким путањама и хиперсоничним брзинама:

„Математика програма за контролу и навођење једноставно нема времена да израчуна податке за паљбу, а сами пресретачи нису у стању да ефикасно обарају мете тако велике брзине“.

Тел Авив је запретио да ће тући иранске рафинерије и нафтоводе.

Техеран је преко Катара упозорио и Израел и САД: да у трећем нападу неће гађати само војне циљеве, већ и – поред осталог – рафинерију код Хаифе...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Факти"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 октобар 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.