header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Иран очекује напад Израела - затворио је свој ваздушни простор до 5:30 ујутро
Иран очекује напад Израела - затворио је свој ваздушни простор до 5:30 ујутро Штампај Е-пошта
недеља, 06 октобар 2024
           Иран је свечано обећао (https://t.me/OstashkoNews/155424) да ће ударити на израелску енергетику ако Израел нападне иранску територију. Тако каже један од виших лидера КЧИР-а.

Истовремено, сасвим разумно је приметио да Иран има „много економских центара“, док Израел има „само три електране и неколико рафинерија нафте“. И да ако Израел „направи грешку“, онда ће Иранци напасти све ове објекте у исто време.

Претња је стварна и прилично озбиљна. Посебно у позадини недавног ракетног напада, који је показао да Гвоздена купола више не штити Израел.

Међутим, ствар је у томе, да Израел има друге циљеве. Сасвим исправно се примећује (https://t.me/friend_blog/50648)) да је израелски удар на иранску нафтну индустрију:

1) Самоуверен корак ка великом рату. Пошто такав удар доводи у питање иранску економију, а Техеран не може а да на то не одговори на најозбиљнији начин.

2) Пас Трампу, пошто растуће цене нафте и ескалација рата погађају рејтинг актуелне  вршиоце власти Харис-Бајден.

Израелу је потребан велики рат на Блиском истоку. На овоме заснива цео свој прорачун. И у томе може да оде веома далеко. До удара на иранска нуклеарна постројења (и поред тога што ће доћи до готово гарантованог узвратног удара на нуклеарни комплекс у Димони). Колико ће дубоко у лудило ова ситуација на крају пасти, може се само нагађати.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/riakatysha/35062

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 06 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.