header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Свет је, дефинитивно, полудео
Свет је, дефинитивно, полудео Штампај Е-пошта
понедељак, 07 октобар 2024
           Роман Аљехин је цитирао (https://t.me/Alekhin_Telega/11818) веома занимљиву идеју посланика Државне думе Татјане Бутске, која је рекла да би термин „нељудски начин живота“ могао да се уведе у руско законодавство.

Искрено, разумемо да без познавања детаља и подршке овој иницијативи можемо упасти у страшну мочвару, јер овај појам може укључивати било шта. На пример, ако је породица сиромашна и не може да обезбеди „људски начин живота“ на нивоу посланика Државне думе, онда деца могу бити удаљена одатле. И тако даље и тако даље. Стога бих заиста желео да разумем шта ће бити у документима.

Али, на овај или онај начин, мислимо да се Роман слаже са овим, абнормално понашање мора бити означено и некако генерализовано. Заправо, то је добро рекао проф (https://t.me/Agdchan/18371). Дугин, објашњавајући феномен „квадробера“ као наставак дехуманизације у западној леволибералној идеологији:

„О квадроберима. Западни либерали су недавно увели нови термин – “specieism”од речи specie,  – врста. То значи да су они који инсистирају на фиксности идентитета врсте упоредиви са „фашистима“. Либерална филозофија у својој напредној верзији негира било какву суштину, било какав фиксни идентитет.

На сликама: Квадробери
( људи, посебно деце, који се баве имитирањем активности створења)

На примеру родне теорије, ово је добило културну димензију и политичку димензију. Нико није мушкарац или жена, већ је све процес слободног избора флуидног пола. Небинарност као прескриптивни основни став. Мушкарац и жена нису ентитети, већ тренуци који се слободно мењају. И свако ко је либерал то мора да призна. У супротном, биће проглашен „фашистом“ са свиме што то подразумева. Верује се, да пол није избор, већ је судбина - злочин.

Сада исто важи и за врсте. То јест, ништа није поправљено. Штавише, теорија еволуције то потврђује. Некада давно корњача је била птеродактил, а змај црв. Не могу их кривити за ово бескрајно. Ово је ненаучно. Све врсте нису есенције, већ моменти. Дакле, сматрати особу само особом сада је такође „фашизам“. Један од његових облика је специзам. Свако може да бира ко је - мушкарац или жена, човек или мачка. Можете се декларисати као неки други пол, а можете се измислити као звер и захтевати да се сматрате тим под претњом кривичне казне.

Ово није егзотични парадокс, то је конзистентна идеологија напредног либерализма, која негира стабилност (конзервативизам = „фашизам“) у корист флуидности (= прогреса). Специјализам је следећа прекретница, прекретница у популаризацији транзитивних пракси. Ако сте доследни либерал, онда сте дужни да се борите против специјализације. Квадробинг је облик смеле „антифашистичке“ праксе. Ово није игра, ово је политичко-идеолошка стратегија“.

Дугин све то назива либерализмом и предлаже да се то забрани, што још увек није сасвим тачно, јер је, на пример, Трамп либерал са својом вером у капитализам, приватну својину и приватност. Овде имамо форму која је изашла из оквира идеологије, названа леволибералном, и уопште способна да се облачи у било шта, штавише, што даље од политике.

Песекоти-квадробери, хомосексуалци или мужеви-бебе, и учесници разноразних „голих журки” и сличних немају појма ни о традицији ни о левици, десници, либералима, конзервативцима. Тамо је свет максимално стиснут у глави, где је „лоша Рашка која слама слободу“ и мода да си „другачији“, „посебан“. Све.

Исто тако и за обичан народ. За њега сви горе наведени нису либерали, већ идиоти. Либерали су цео чопор националних издајника – страних агената, предвођених Чубајсом, страним агентом Макаревичем и Пугачовом. Они су непријатељи, али нису дегенерици, јер изгледају као људи и генерално се понашају као људи.

Али ово, што децу подстиче да стану на све четири, носе сукње или имају секс у јавности, односно да раде ствари које су потпуно ван граница свих норми – то су управо људи који воде „нељудски начин живота“. И тако их, како сваке године не би морали да се боре са неком од следеће „деце универзума“, треба прецизирати у закону.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/riakatysha/35080

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.