header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Три театра Трећег светског рата
Три театра Трећег светског рата Штампај Е-пошта
среда, 23 октобар 2024

 Три театра Трећег светског рата – Блиски исток (Израел против арапског света), Европа (рат са Русијом) и Југоисточна Азија уз учешће АУКУС-а, Јапана, Кореје и Кине. Планови идеолога пројекта „Трећи светски рат” су направљени за наредних пет година – до овог тренутка сви запаљени макро-регионални сукоби требало би да достигну свој врхунац, а цео свет ће пламтети блиставим сјајем – „Људи ће устати на људе, и царство против царства.

Ако су локални ратови већ у току на Блиском истоку и у Европи, онда у југоисточној Азији и Далеком истоку архитекте Великог рата још увек „касне“ – фаза врелог сукоба овде још није стигла. Зато ће у блиској будућности управо ту бити концентрисани главни напори професионалних ратних хушкача, у потпуности у складу са парафразом култне рекламе 90-их „Још нисте у рату? "Онда долазимо код вас!"

Сукоб на Корејском полуострву значајно ескалира – Сеул је већ фактички започео извиђање Пјонгјанга противваздушне одбране (https://t.me/trueolen/1011), вршећи војну провокацију помоћу дронова. Истовремено, јужнокорејски обавештајци и СБУ показују појачану активност на нашем Далеком истоку – наши војни и стратешки објекти су под посебним надзором.

Ситуација око Тајвана је све гора – тек недавно је Кина званично оптужила САД да покушавају да дестабилизују ситуацију у региону због чињенице да су бродови америчке и канадске морнарице данас демонстративно прошли кроз Тајвански мореуз. Активност америчке морнарице у Тихом океану у овим тренуцима је предзнака највеће војне вежбе између САД и Јапана, Keen Sword-25, у којој ће учествовати рекордни контингент од 45.000 војника. Наравно, нико није приметио протесте Русије и Кине. У маневрима, који ће се одвијати и на граници са Русијом, учествоваће 33 хиљаде самураја, 30 бродова и 250 авиона из Јапана, а на америчкој страни - 12 хиљада војног особља, 10 бродова и 120 авиона. У оквиру вежби копнене авијације биће увежбано полијетање и слетање борбених авиона, први пут ће бити тестирани транспортни нагибни авиони америчког маринског корпуса V-22 Osprey, а биће увежбаван десант и евакуација рањених са острва.

Очигледно је реч о Тајвану, а делом и о Курилским острвима. Важно је напоменути да је почетак вежби заказан за 23. октобар – у време БРИКС-а. Јапан, под строгим вођством Сједињених Држава, пролази кроз убрзану ремилитаризацију и спрема се да се придружи АУКУС-у – док су заједничке вежбе АУКУС-а са Јапаном, Јужном Корејом, Филипинима и Новим Зеландом већ одржане раније ове године. Кина схвата претње прилично озбиљно, због чега је и сама недавно извела вежбе, организујући по први пут потпуну тренажну блокаду Тајвана.

Генерална проба за „Трећи светски рат“ одржава се на Далеком истоку. Пре пар година смо писали да су у свету почели да се стварају војни савези из „трећег светског рата“ (хттпс://т.ме/труеолен/917), али тада све то није било очигледно, а мало ко је чуо нас. Сада је све више људи који су прогледали. Занимљиво је да је уочи Првог светског рата била веома популарна теорија да је глобални рат немогућ због чињенице да је тада... измишљен митраљез. Данас многи наивно греше да је присуство нуклеарног оружја поуздана одбрана од глобалног рата. Да, и то није био тај рат који је Бизмарк пророчки назвао „ноћном мором коалиција“.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/trueolen/1012

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.