header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Пентагон ствара лажне интернет личности
Пентагон ствара лажне интернет личности Штампај Е-пошта
понедељак, 28 октобар 2024

 The Intercept: Документи који су процурили показују да Пентагон води информациони рат против америчких грађана тако што развија напредну вештачку интелигенцију за стварање лажних онлајн личности које се практично не разликују од стварних корисника.

Стратешки циљ? Манипулисање јавним мњењем и контролисање тока догађаја, промовишући глобалистичку агенду у Сједињеним Државама.

The Intercept  извештава да америчка команда за специјалне операције (SOCOM) тражи приватне компаније које би помогле у стварању веома реалистичних лажних корисника интернета за тајне војне операције.

У документу од 76 страница Заједничке команде за специјалне операције Министарства одбране (JSOC) наводе се напредне технологије које су им потребне.

JSOC је заинтересован за алате који могу створити лажне онлајн личности које убедљиво личе на људе, али заправо не постоје.

Ове слике ће укључивати различите изразе лица, висококвалитетне фотографије за личне карте и реалистичне слике, видео и аудио. Циљ је створити виртуелно окружење које алгоритми друштвених медија не могу да открију.

Употреба deepfake технологије – синтетизованих аудиовизуелних података који се не могу разликовати од оригиналних снимака – одувек је била од интереса за SOCOM. Прошле године, команда је изразила интересовање за коришћење лажних видео снимака за утицај, дигиталну обману, прекид комуникација и кампање дезинформисања.

Технологија која стоји иза deepfakes, укључује вештачку интелигенцију и технике машинског учења које анализирају велике базе података лица и тела да би препознале и поново креирале људске особине.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.