header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Кардинал Кох ускоро у посети Београду
Кардинал Кох ускоро у посети Београду Штампај Е-пошта
недеља, 26 децембар 2010

 Кардинал Кох ускоро у посети Београду

         БЕОГРАД - Председник Папског савета за унапређење јединства хришћана, кардинал Курт Кох посетиће ускоро Москву и седишта других православних патријаршија и архиепископија, укључујући и Београд, да би представио своје погледе на даљи богословски дијалог, пренела је данас Верска информативна агенција (ВИА).

 

Швајцарски кардинал Кох ово је изјавио у једном интервјуу за грчке медије, наводи агенција. Београдски надбискуп Станислав Хочевар потврдио је да кардинал Кох
жели да посети све православне цркве, такође и Београд, пише ВИА и додаје да Хочевар није могао да прецизира датум кардиналове посете.

Хочевар је подсетио да је Кох присуствовао устолицењу српског патријарха Иринеја у Пећкој патријаршији 3. октобра и том приликом изразио жељу да званично посети Београд.

Кардинал Кох за Бозић је преузео Богородичну римску цркву "Ностра Сињора дел Сакро Куоре", на Тргу Навона. Сваки кардинал након именовања добија титуларно један стари римски храм.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/226011/Kardinal-Koh-uskoro-u-poseti-Beogradu

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.