header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Izaslanstvo ekumenskog carigradskog patrijahata stiže u Rim za blagdan svetih Petra i Pavla
Izaslanstvo ekumenskog carigradskog patrijahata stiže u Rim za blagdan svetih Petra i Pavla Штампај Е-пошта
четвртак, 23 јун 2011

 Prema već ustaljenoj tradiciji, blagdan svetih Petra i Pavla ima i vrlo veliko ekumensko obilježje. I ove će godine pravoslavni patrijarh Bartolomej I, za uobičajenu razmjenu posjeta između Crkve u Rimu i Ekumenskog carigradskog patrijarhata prigodom blagdana nebeskih zaštitnika dvaju gradova, u Rim za blagdan svetih Petra i Pavla poslati izaslanstvo na čelu s metropolitom Emmanuelom iz Francuske koji je i ravnatelj Ureda pravoslavne Crkve pri Europskoj uniji, biskupom Athenagorasom, pomoćnikom metropolita u Belgiji, te arhimandritom Pothosom, glavnim tajnikom švicarske metropolije.

Službeno je priopćeno da će papa Benedikt XVI. 28. lipnja primiti u audijenciju pravoslavno izaslanstvo, koje će 29. sudjelovati na misi pape Benedikta XVI. u bazilici svetoga Petra. Pravoslavno će izaslanstvo prema običaju pohoditi i Papinsko vijeće za promicanje jedinstva kršćana. S posjetom kardinala Willebrandsa, pročelnika ondašnjeg Tajništva za jedinstvo kršćana, 1969. godine za blagdan svetoga Andrije, zaštitnika ekumenskog patrijarhata, započela je razmjena izaslanstva između Rima i Carigrada.

http://www.radiovaticana.org/cro/articolo.asp?c=498500

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.