header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх примио делегацију католичке цркве Штампај Е-пошта
уторак, 08 новембар 2011

 Његова светост патријарх српски Иринеј примио је данас у Патријаршији у Београду кардинала Винка Пуљића, надбискупа врхбосанског, и монсињора Винћенца Паљу, бискупа области Терни, Нарни и Амелија (Италија), у чијој пратњи је био и професор Алберто Кватрући из Рима.

У срдачном разговору гости су упознали патријарха Иринеја са иницијативом да у Сарајеву организују годишњи мировни сусрет под покровитељством Заједнице Светог Егидија, саопштено је из СПЦ.

Размењена су мишљења о учешћу Српске православне цркве на овом скупу који ће се одржати од 9. до 11. септембра 2012. године у Сарајеву, као и о учешћу осталих православних цркава, Римокатоличке цркве и цркава реформације из читаве Европе.

Пријему су присуствовали епископи бачки Иринеј, члан Светог архијерејског синода, и ремезијански Андреј, викар патријарха српског.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/177654/Patrijarh-primio-delegaciju-katolicke-crkve-

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 новембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.