header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow "Храм свих религија" у Казану постао поклоничко место за туристе
"Храм свих религија" у Казану постао поклоничко место за туристе Штампај Е-пошта
уторак, 10 јануар 2012

 За време “новогодишњих празника”, у казанском Старом Аракчино, предметом великог интересовања посетилаца престонице Татарстана постао је тзв. “дом истине” – како своје дело назива његов аутор.

На куполама “храма свих религија” могу се видети и православни крст, и муслимански полумесец и Давидова звезда; овде су “раме уз раме” “православна црква”, џамија, синагога, сала за кришнаисте... Судећи по свему, аутор пројекта се нада да ће ово чудо архитектуре једног дана посетити и сам папа – јер је у једном његовом крилу предвиђена специјална просторија управо за папу.

У међувремену овде аутобусима долазе туристичке групе. Само за “новогодишње празнике” ову локалну атракцију су посетиле туристичке групе из Сизрани, Санкт-Петербурга, Москве, Нижњег Новгорода.  Биле су, такође, групе из Израела, Канаде, Јапана и Индије.

Овде се, за сада, не врше никакве религиозне службе. “Храм није био замишљен као верски објекат, већ као ‘дом истине’ и истовремено као међународни културни центар духовног јединства”, - нагласио је архитекта храма, вајар и “народни исцелитељ” Илдар Ханов, који већ више од 10 година гради овај чудни комплекс.

По материјалу са “Татар-информ”

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.