header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јуриј Језеринац: Исус као и Степинац Штампај Е-пошта
недеља, 05 август 2012

 Монсињор Јурај Језеринац, војни ординариј - највиши војни свештеник Хрватске је у суботу увече на миси на Книнској тврђави, уочи обележавања 17. годишњице војно-полицијске акције "Олуја" позвао на очување истине о Домовинском рату и о "његовим племенитим циљевима".

Језеринац је позвао да се трајно памте "велика дела, занос и љубав којом су хрватски бранитељи кренули у обрану домовине, а многи су дали и своје животе".

Војни ординариј је рекао да су у историји постојали многи неправедни судови који су осудили, на пример, Исуса Христа или кардинала Алојзија Степинца, преноси агенција ХИНА.

На почетку мисе Језеринац је пренео поздраве, како је рекао, "наших генерала из Хага", посебно Анта Готовине и Младена Маркача.

- Недавно сам служио мису у Хагу и они су захвалили за подршку - казао је он.

На миси на Книнској тврђави били су вршилац дужности председника Хрватског сабора Јосип Леко, министар бранитеља Предраг Матић и начелник Генералштаба Оружаних снага Хрватске, генерал Драго Ловрић.

Председник Хрватски Иво Јосиповић је у суботу у Сињу рекао да треба поштовати жртве "Олује" српске националности и поздравио најаву доласка неког од челника српске националне мањине на недељну прославу 17. годишњице те акције.

Јосиповић је затражио да се "максимално позитивно" дочека долазак председника Српског демократског форума Вељка Џакуле на прославу.

У Хрватској се сутра обележава годишњица "Олује" као Дан победе и домовинске захвалности и Дана хрватских бранилаца, а централна свечаност биће у Книну. "Олуја" је довела до егзодуса више од 200.000 Срба из Хрватске. Нема прецизних података о жртвама, а, по неким изворима, нестало је између 677 и 1.960 Срба.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/336490/Vojni-svestenik-Isus-kao-i-Stepinac

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.