header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Завршне припреме за Трећи светски рат Штампај Е-пошта
среда, 10 октобар 2012
     Недавно су у јавност Русије процуриле вести да Владимир Путин планира пресељавање стратешких нуклеарних ракета на Кубу као одговор на америчке напоре да у потпуности окружи Русију нуклеарним оружјем.

Осим на Куби, планира се инсталирање нуклеарног оружја у Вијетнаму и на Сејшелима.

Пре више од деценије Путин је као гест договора са Бушом, одлучио да затвори електронски центар за нуклеарно навођење на Куби, на основу Бушовог обећања да амерички антиракетни одбрамбени систем никада неће бити распоређен у Источној Европи.

Међутим ракетни систем одбране под окриљем НАТО достигао је оперативну способност крајем маја ове године. Тако америчко обећање није испуњено.

Ево шта је Путин тим поводом изјавио: “Русија је испунила све услове договора. Не само да је затворен центар за надгледање на Куби, већ је исто учињено и у Вијетнаму. Ја сам дао иницијативу за то јер сам дао своју реч. Моја реч је питање части. А шта су Американци урадили? Они немају никакву одговорност за своје речи и обећања. Они су у неколико последњих година створили тампон зону око Русије и то не само у земљама централне Европе него и у балтичким државама, Украјини и Кавказу. Једини одговор на ово америчко понашање може бити проширивање зона руског утицаја, посебно на Куби”.

Уз пуну сагласност кубанског руководства на Куби је настављен рад у електронском центру Лоурдес, а најновије стратешке нуклеарне ракете Оак ће бити постављене дуж целог острва.

Иако се Куба после затварања електронског центра Лоурдес, дистанцирала од руског руководства, дозволила је инсталирање нуклеарних ракета окренутих ка Америци, због страхова од нових америчких база у Колумбији.

Да обавештајне структуре Русије све озбиљно схватају говори и одлука руских власти да се до краја 2012. године у Москви изгради 5.000 склоништа за случај нуклеарног напада.

У вези са самим поступком израде склоништа, руски званичници су изјавили да желе евакуацију становништва у склоништа за само неколико минута.

Да је ситуација више него озбиљна сведочи и чињеница да нуклеарна склоништа убрзано ради и Кина.

Оно што збуњује донекле је чињеница да су нуклеарна склоништа у САД руинирана, запуштена и на нивоу из хладног рата.

Да ли САД рачуна да ће прва напасти па јој склоништа нису ни потребна или је нешто друго у питању?

Ситуација веома подсећа на ону из 1962. када је свет био на ивици Трећег светског рата и нуклеарног уништења.

Супротно обећајима да ће развијати само ракете за спречавање нуклеарног напада, САД су развијали и тактичко нападачко оружје.

У сећању је и 1995. година када је Борис Јељцин умало активирао нуклеарне ракете за напад, мислећи да ће Русија бити нападнута.

У 2000. години Пентагон је најавио стратегију за развијање пуне доминације у свету над копном, морем и у ваздуху, са довољно јаким системима који могу савладати и уништити било ког противника.

Ово довољно јасно говори о намерама и стратегији САД без обзира на све договоре и уговоре направљене не само са Русијом.

Врло је значајно да су САД појачале напоре за доминацију над планетом изјавивши да после рушења Кула близнакиња има свако право за наоружавање и превентивне нападе.

Буш и Обама су такође прекршили договоре о неширењу биолошких и токсичних оружја. Између осталог био је договор и о неширењу залиха истог оружја али је и то прекршено.

Као изговор за задржавање права на превентивне нападе, САД су утврдили да је сада ново време и да треба имати адекватан одговор за евентуалне нападе.

Врхунац лицемерја је што су САД произвели и бомбу такозвану “Мајку свих бомби” намењену за пробијање бункера и армираног бетона у дубини од 200 метара.

Ово јасно говори да стратегија САД није одбрамбена како су убеђивали Русију и Путина, него веома нападачка.

Сведоци смо да Израел и САД преговарају о употреби тих бомби на територији Ирана. Можемо само замислити каква ће то “превентивна” разарања бити кад буду дејствовале стотине тих бомби.

Посебно је питање каква ће еколошка ситуација бити у земљи нападнутој тим бомбама.

Оно што посебно забрињава у целој овој ситуацији је чињеница да би и у једном, да тако кажемо, локалном нуклеарном рату цела земаљска кугла силно настрадала. Питање је да ли би и преживела.

Научници за атмосферу, Алан Робок и Брајан Тун, тврде да би један довољно велики нуклеарни напад произвео огромне ватрене вртлоге способне да прекрију целу земљину атмосферу густим димом и пепелом.

Најмање десет година би била блокирана земљина атмосфера, без могућности продора сунчеве светлости.

Не треба ми да вам говоримо, знате и сами да ће доћи масовна глад и умирање у највећем обиму у историји човечанства.

Ернс Мејер биолог је рекао да људска интелигенција не гарантује опстанак људске врсте. Са оваквим нивоом интелигенције људске врсте добар постотак вероватноће опстанка имају само бубе и бактерије.

Оно што се зна то је да је опстанак људске врсте у оквиру времена од 100.000 година. Претпоставља се да ми нећемо искористити тај временски оквир и да ћемо нестати много пре, поготово што смо добар део тог већ оквира искористили.

Америка и Израел већ дуго година планирају напад на Иран. Речено је јасно: “Рат неће бити отказан, може бити само одложен, до повољног тренутка”.

Сматра се да ће Иран бити нападнут најкасније до пролећа 2013. године.

Њујорк Тајмс је објавио да САД опремају Израел “Бункер бомбама”.

Чим прођу избори и ако Обама добије следећи мандат, припреме за рат са Ираном ући ће у завршну фазу.

Стручњаци сматрају да ће САД израдити лажни ирански напад по Перл Харбур сценарију, како би имали оправдање за уништење Ирана.

Међутим оно што цео овај пројекат приближава и практично уводи у Трећи светски рат је позиција Русије и, далекосежно, Кине. Није могуће да се одвија крвави рат, по свој прилици и нуклеарни, на самој граници са Русијом а да то не угрози битно позиције, и сам опстанак, Русије.

Просто је незамисливо да се Русија у тој ситуацији неће умешати, а то одмах уводи у коначну апокалипсу човечанства.

Не заборавите, није потребан велики број атомских бомби и није потребно да се уништавају територије једна по једна.

Довољан је ограничен број атомских удара у кратком интервалу да се подигне апокалиптични облак у атмосферу и спречи долазак сунчеве светлости за бар једну деценију. Сасвим довољан временски рок да људска врста нестане.

Можда неки поремећени људски мозгови имају план у којем ће само они преживети.

Неки градови испод земље већ су изграђени.

Али где је ту смисао?

"Вестинет"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 октобар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.