header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Ево нама папе у библиотеци!
Ево нама папе у библиотеци! Штампај Е-пошта
среда, 10 септембар 2014

 Министар културе Иван Тасовац постигао је велики србофобни успех – предао је ватиканским стручњацима најшири приступ Народној библиотеци Србије (вест доносимо у наставку). А ватикански стручњаци су, дакако, свима познати као љубитељи српске православне културе, који вековима чувају српски православни идентитет, као што и ватиканске банке већ деценијама чувају српско благо које су опљачкале усташе. Ова вест нам јасно ставља до знања да је Србија тешко окупирана земља. То, међутим, не значи да ће окупатор победити! Док је Небеске Србије и Јасеновачких Новомученика, нисмо побеђени!

Уредништво

+ + +

 Главни архивар и библиотекар Римске цркве у Београду

Главни архивар и библиотекар Свете римске цркве, надбискуп Жан-Луј Бругес (Јеан-Лоуис Бругуес), посетио је Народну библиотеку Србије и Архив Србије, који су истакли да је то један од најзначајнијих догађаја у њиховој историји, а 10. септембра састаће се и са министром културе и информисања Иваном Тасовцем.

Тасовац и Бругес састаће се у Министарству културе, након чега ће се, како је најављено, обратити медијима.

Надбискуп Бругес посетио је 8. септембра НБС и потписао са в.д. управника Светланом Јанчић Протокол о сарадњи Апостолске библиотеке и НБС, а обишао је потом и Архив Србије.

НБС је иницирала успоставлјање сарадње са Апостолском библиотеком у Ватикану средином 2012. године, на иницијативу тадашњег в. д. управника Дејана Ристића, данас државног секретара у Министарству културе. Средином 2013. године потписано је Писмо о намерама које је означило успоставлјање сарадње две институције.

Потписивање протокола, фото: НБС

Протокол о сарадњи две институције предвиђа размену публикација, знања и стручњака из области прикуплјања, чувања, обраде и заштите библиотечке грађе, саопштила је НБС, додајући да ће се први кораци у сарадњи односити на размену знања и стручњака у области конзервације и рестаурације, као и на заједничке реализације изложби у цилју представлјања богатих фондова две институције.

Надбискуп Бругес је, у друштву личног секретара Роберта Вајта, папског нунција Орланда Антонинија, београдског надбискупа Станислава Хочевара и другог секретара Апостолске нунцијатуре Јануша Блашовјака, обишао читаоницу НБС и упознао се са радом српске националне библиотеке.

Посета надбискупа Бругеса и потписивање Протокола, како је саопштила НБС на свом сајту, представлја један од најзначајнијих догађаја у њеној историји, као и “изузетно признање и валоризацију резултата рада и угледа националне библиотеке Србије у свету”.

Посета Архиву Србије, фото: Архив

У оквиру прве посете Србији, главни архивар и библиотекар Римске цркве посетио је 8. септембра и Архив Србије, обишавши његову читаоницу и библиотеку.

Апостолска библиотека у Ватикану једна је од најстаријих и најзначајнијих ризница културне баштине у свету.

Званично је основана у време понтификата папе Николе Петог (1447-1455) мада њени почеци сежу у четврти век (Сцриниум), односно осми век, када се у документу из 784. године (понтификат папе Хадријана Првог) као први библиотекар Свете римске цркве помиње Теофилакт.

(SEEcult.org)

+ + +

 ОТКРИВЕНА ТАЈНА: СПИСАК СВИХ ПОЗНАТИХ МАСОНА – ОД ИВАНА ТАСОВЦА ДО БЈЕЛЕ И ВЕЛИКИЋА

Иван Тасовац, Драган Бјелогрлић, Богдан Диклић, Бранислав Лечић, Чедомир Антић, Горан Кнежевић, Бојан Пајтић, Драган Великић… Само су нека од имена на списку од више од 80 најутицајнијих „слободних зидара” у Србији коју је у новом броју објавио Недељник, позивајући се на тајни извештај служби безбедности о масонерији.

Недељник преноси делове службене белешке на 47 страна у којима се до детаља види како масонерија у Србији делује као и било која друга интересна група, посебно анализира припрема Трилатерале, која је подигла масонерију, али и спорне стври око фирми за обезбеђење у којима масонерија има своје интересе.

У извештају стоји и да је „видљив план масонске власти која се на тлу Србије ужурбано мири и консолидује како би спремно преузела задатке у стратешком планирању и редефинисању силе нове регије унутар простора бивше Југославије”.

Највише јавности интересантних масона долази из света културе, чији је министар један од истакнутих масона. Према сазнањима Недељника, у „масонским круговима” се у последње време одвија тренд „приближавања напредњацима”. Кандидат напредњака за привременог градоначелника Београда је Милан Божић, одавно „препознат као масон”.

Међу масонима, који су наведени у извештају у који смо имали увид, налази се и садашњи министар културе Иван Тасовац који је илустрације ради, по доласку у министарство одмах довео његовог „брата” из ложе Игора Јовичића, који је раније био у министарству одбране.

Међу масонима који су познати јавности налазе се глумци Драган Бјелогрлић и Богдан Диклић, Светозар Цветковић, Бранислав Лечић и Горан Шушљик, писац Драган Великић, историчари Чедомир Антић и Слободан Марковић, политичари Милан Марковић, Горан Кнежевић, Милољуб Албијанић, председник војвођанске владе Бојан Пајтић, некадашњи министри Светозар Чиплић и Саша Драгин…

(Недељник)

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 септембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.