header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow РЕЧ СВЕТООТАЧКА arrow Владимир Димитријевић: Шта ће читалац прочитати?
Владимир Димитријевић: Шта ће читалац прочитати? Штампај Е-пошта
петак, 10 октобар 2014

 Ове, 2014, 3. октобра, објавио сам, у „Вечерњим новостима“, текст „У одбрану разума“, у коме пишем: „Потписујући писмо у одбрану патријарха Иринеја, нападнутог због „нетолеранције“ према ЛГБТ популацији, имао сам пред собом чињенице. Јасне и немилосрдне. У Србији је, од пописа 2002. до пописа 2011, мање (без рата, без санкција!) 400.000 становника - неки су отишли ван земље, други под земљу. Сваке године умире 30.000 људи више него што их се роди. Уместо да се милион евра уложи у подршку рађању и вишедетним породицама, оне су потрошене на параду онога што стручњаци називају „политичким хомосексуализмом“.

 Парада поноса“, на којој су ношене слике које вређају патријарха Иринеја и митрополита Амфилохија, одржана је, сасвим симболично, 2014, када обележавамо стогодишњицу херојства српских витезова чији систем вредности је породицу и рађање имао на првом месту.Данас нам се, после параде, нуди ЛГБТ прича у уџбеницима („Бајка о принцу и принцу“, као у „напредним“ земљама ), редефинисање брака и захтев да хомосексуалци усвајају децу (о томе у књизи Слободана Антонића „Моћ и сексуалност/Социологија геј покрета“). Иде се и даље. У „напредној“ Немачкој тзв. етички комитет је од Владе већ тражио одобрење инцеста.Бранећи став патријарха Иринеја, бранио сам здрав разум и будућност породичне Србије“.

Ово што следи је нека врста пост скриптума.

Наиме, Божје допуштење да содомити имају оволико простора у целом свету под влашћу банкократских вампира дато је, између осталог, и зато што се у помесним Православим Цркавма у многим случајевима гази  ОСНОВНИ ЗАКОН Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве – а то је закон који забрањује молитвено општење с јеретицима, закон за који Свети Јустин Ћелијски каже да је јасан и за савест комарца, ЗАКОН ПРОТИВ ЕКУМЕНИЗМА. Текст који ће читалац имати пред собом говори о ЕКУМЕНИЗМУ КАО МИСТИЧКОМ БЛУДУ; ИЗ ТОГА ТЕКСТА, БИЋЕ ЈАСНО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ. (Иначе, текст је настао и објављен априла 2010. године)

ЕКУМЕНИЗАМ КАО МИСТИЧКИ БЛУД

http://borbazaveru.info/content/view/2211/

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 октобар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.