header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Владимир Осипов: Осми Васељенски Сабор припрема се у добокој тајности
Владимир Осипов: Осми Васељенски Сабор припрема се у добокој тајности Штампај Е-пошта
недеља, 15 март 2015

 "Свеправославни" или, ипак,  "Осми васељенски сабор"?

Православни публициста Владимир Синицин недавно је запазио чињеницу да око припреме Сабора, који треба да се одржи у Истанбулу 2016. године, постоји гробно ћутање „либералног крила епископата“.

А наше „конзервативно крило“ или ћути или нема право да се изјасни. Митрополит Иларион, други човек у РПЦ, још је  18. марта 2014. године чврсто обећао:  „Све одлуке које се буду усвојиле на Свеправославном Сабору, још раније ће бити познате свима вама. Наша Црква ће поново утврдити те одлуке на заседањима Свештеног Синода и Архијерејског Сабора,  и тек потом, када добијемо мандат од највише црквене власти, ми ћемо се упутити на Свеправославни Сабор“ (ОВДЕ:).

 Међутим, Синицин каже да у току 2014. године нисмо дочекали ни сабор, ни информације о сабору.  Седница Међусаборског присуства одржана је од 29. – 30. јануара 2015, а Архијерејско саветовање, сазвано уместо Архијерејског Сабора, од 2. до 5. фебруара 2015. године. Савез „Хришћански препород“ и Покрет „Отпор Новом светском поретку“ упутили су телеграме са потписима В.Н.Осипова и И.Ј. Чепурне. У телеграму смо умолили Архијерејско саветовање да донесе одлуку о неучествовању РПЦ на екуменистичком сабору у Истанбулу 2016. године. Одговор на телеграм нисмо добили, а такође нити једну информацију о припреми „Осмог сабора“ или „Свеправославног саветовања“.

Владимир Осипов

 Постоје две могућности: или Архијерејско саветовање није разматрало то питање, или није сматрало нужним испуњавање обећања митрополита Илариона, да се свештенство и мирјани упознају с резултатима разматрања тог горућег питања. Наш публициста је био принуђен да призна оно што је очигледно: „Фактички, Осми васељенски сабор ће се одржати ове године под називом 'Свеправославно предсаборско саветовање' (а на Васкрс 2016. године биће његов свечани, односно ритуални део)... Јер, Архијерејско саветовање од 2. – 5. фебруара није донелео никакве одлуке о темама „Осмог васељенског сабора“ (или је донело одлуке али их ПРЕЋУТАЛО?)“

 Од Архијерејског саветовања прошло је месец дана (сада је март 2015. године), а информације о разматрању позиције РПЦ према Осмом сабору још увек нема. Чини се да „либерално крило епископата“, „папистички укидајући црквену саборност и мишљење главног чувара чистоте Православне Вере – народ Божији и његове пастире, - намерава да заједно с обновљенцима и модернистима из Константинопољске патријаршије и осталих Помесних Цркава на АУТОРИТАРАН начин спроведе РЕФОРМУ ЦРКВЕНИХ ТИПИКА  И ПРАВИЛА по свим тачкама дневног реда Сабора. Зато су, као што видимо, страховања верних чеда Руске Православне Цркве сасвим оправдана и основана.

 Савезник САД-а и пријатељ ЦИА-е константинопољски патријарх-јеретик Вартоломеј припрема да скупа с јудаизованим Ватиканом усвоји ЕКУМЕНИЗАМ као обавезну доктрину Православне Цркве, као и братимљење с нехришћанима. И шта би требало, да беспоговорно прихватимо новог Лутера, овог пута у Православној Цркви?

 Ћутањем се издаје Бог. Тешко је замислити већи грех и већи преступ од уништавања Православља (а то је, по замисли масона, главни задатак екуменизма), растакање Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве у зборишту туђинских јереси и конфесија. Или се реформатори не боје Страшног Суда?

Владимир Осипов, 

председник „Савеза хришћански препород“

и покрета „Отпор Новом светском поретку“,

писац и члан Савеза писаца Русије

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „Руска народна линија“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 15 март 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.