header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израел: Сад више нико не може ратовати на Блиском Истоку без сагласности Москве Штампај Е-пошта
уторак, 27 октобар 2015

 Израелски медији пишу да је Русија на Блиском Истоку - помоћу „суперсавремених система радиоелектронске борбе“ – створила услове у којима ни једна копнена ни ваздушна сила не може започети ратна дејства без сагласности Москве.

Специјализовани и ауторитетки израелски сајт DEBKAfile подсетио је своје читаоце да су током последње недеље септембра у Сирију стигла два авиона за радиоелектронску борбу и радарско извиђање. Још тачније: да су на аеродром „Хмејмим“ код Латакије слетела два Ил-20 (по класификацији НАТО – Coot) који, захваљујући томе што имају по четири мотора са елисама, могу да остају у ваздуху по 12 сати и да за то време својим топлотним и инфрацрвеним сензорима, антенама, фото и видео камерама и радарима сакупљају такве количине података на великим растојањима.

И дању и ноћу и под најгорим временим условима.

Ил-20 – тврде Израелци – може да држи под присмотром и њихове војне базе јер је од Латакије до њихове државне границе мање од 290 километара, а то значи да може да „види“ целу територију те земље.

Руски војни врх је потом – 4. октобра – бродовима пребацио у Сирију и друго радиоелетронско супероруже: девет електронских система «Борисогљебск 2», који су једни од најсложенијих у својој категорији у свету.

Ти системи се сада налазе у планинама поред медитеранске обале на коти 1562 метра са „истуреним“ моћним предајницима и антенама. Задатак им је да пресрећу и гуше све непријатељске радио-сигнале.

DEBKAfile посебно наглашава: „Тај систем нема задатак само да руској авијацији обезбеди да несметано делује у небу Сирије, него и да неутрализује могућност специјалне операције америчке коалиције и блокира и осујету операције Исламске државе и других терористичких групација“.

DEBKAfile признаје и да руски системи за радиоелектронску борбу огу знатно отежати деловање израелских специјалних служби, а и стварати сметње израелским дроновима.

Командант америчких трупа у Европи – генерал Бен Хоџс – претходних дана је признао да су руски системи за радиоелектронску борбу супериорни америчким. Он је могућности Русије на том плану назвао „незамисливим“.

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.