header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Владимир Осипов: Коме је потребан римски папа?
Владимир Осипов: Коме је потребан римски папа? Штампај Е-пошта
субота, 09 јануар 2016

"Ми немамо шта да тражимо с римским папом.

Нека он без нас путује својим масонским путем."

Владимир Осипов

Један високи црквени званичник недавно је изјавио (овде:) да је зближавање с Ватиканом потребно из два разлога. Прво, римокатолици су „ипак хришћани“. Друго, ми морамо скупа са папом да заштитимо хришћане који су прогоњени и убијани на Блиском истоку. На жалост, Римокатоличка „црква“ – то више нису хришћани. Паписти исповедају јерес филиокве, због чега је, у ствари, и почео раскол 1054. године.

Скоро хиљаду година западни хришћани су исповедали – као што ми до данашњег дана исповедамо – да Свети Дух исходи само од Оца, како је учио Христос. А онда је кроз 1000 година Римска „црква“ умислила да је „паметнија“ и „благочестивија“ од свих хришћана у свету,  истакла тезу о исхођењу Светог Духа „и од Сина“ и одједном себе почела да сматра за ПРАВУ. А  онда је 1870. године, такође самовољно, усвојила још једну новотарију: непогрешивост папе. Непогрешив је једино Исус Христос. Но, горда и самомољубива Римска „црква“ одлучила је да је још један непогрешив – понтиф. Али, то није све. Рим има још и догмат о ПРИМАТУ римског папе над свим хришћанима на планети.

Сада, на пример, константинопољски патријарх Вартоломеј, друг и савезник САД, припрема за 2016. годину Свеправославно саветовање, којe многи називају Осмим васељенским сабором. Константинопољски патријарси почели су у 20. веку тако да поштују папу, да чак и себе, самољубиве, стављају на друго место. Први, по мишљењу Фанара, јесте понтиф. Он има и карте у рукама. И власт над свим хришћанима. Није искључено да ће на последњем заседању Сабора у Истанбулу бити проглашен папски примат над свим Помесним Православним Црквама. Ништа чудно: јер „ми“ смо руком Нестора Жиљајева 1993. године потписали полутајни Баламандски споразум,  у коме су написали да наше цркве сматрамо СЕСТРАМА. И ето, глава „сестринске цркве“ почиње да командује.

Други ватикански концил (1962 – 1965) извршио је револуцију у римокатоличком вероучењу, преобразивши фактички римокатолицизам у јудео-римокатолицизам, који је аналог јереси жидовствујућих. Римокатолици су скинули с Јевреја кривицу за распеће Исуса Христа. Свето писмо су подвргли цензури, избацивши, на пример, из Новог завета све негативне изјаве Спаситеља о Јеврејима. Јевреји чак немају потребу да прелазе у хришћанство: они, као „старија браћа“ хришћана, и без тога су већи и важнији од нас. То јест, римокатолици, паписти, сада већ нису само јеретици, већ и нехришћани.

Што се тиче заштите хришћана Блиског истока од терора ИСИЛА и других исламистичких група, то је могуће чинити и без сусрета с папом, без љубљења папских ципела по примеру владике Никодима Ротова. Представници Православља и римокатолицизма могу, рецимо, на платформи УН донети  одлуке и чињења у циљу заштите хришћана на Истоку.

Не разумем заборавност неких у погледу чињења Ватикана. 80-тих година паписти су дрско узурпирали све православне храмове у Западној Украјини и још увек их нису вратили. А сасвим недавно извели су крвави Мајдан у Кијеву под паролама „Убиј Русе!“ и „Смрт Москаљима!“. Свакако, финансијер бандеровског мајдана су, на првом месту, САД. Но, и Ватикан је дао свој допринос који има тежину. 50% свих бораца мајдана чинили су римокатолици и унијати. Они су у унијатским храмовима ноћили и складиштили оружје. Паписти су заједно с Ватиканом распалили такозвану „Обојену револуцију“ у Украјини. И извршили дрски државни преврат 21.фебруара 2014. године, забранивши преко ноћи руски језик и отпочевши прогон „москаља“. Само се тим језивим терором и може објаснити стварање ЛНР и ДНР, тих одбрамбених баријера од нацизма. 

Ми немамо шта да тражимо с римским папом. Нека он без нас путује својим масонским путем.

Извор: odigitria.by

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 јануар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 51 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.