header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Ифтар и Литургија у цркви: бискуп Гргур у мостарској цркви организовао ифтар
Ифтар и Литургија у цркви: бискуп Гргур у мостарској цркви организовао ифтар Штампај Е-пошта
субота, 11 јун 2016

 Овај гест је уприличен поводом обиљежавања 150 година постојања цркве Вазнесења Господњег. Током четвртка у тој цркви уприличена је литургија коју је предводио владика Григорије.

Водећи људи православне цркве у Бијелом Пољу код Мостара синоћ су организирали заједнички ифтар за вјернике муслимане с тог подручја.

Овај гест је уприличен поводом обиљежавања 150 година постојања цркве Вазнесења Господњег. Током четвртка у тој цркви уприличена је литургија коју је предводио владика Григорије.

Добродошлицу вјерницима пожелио је Парох Небојша и представници Српске православне цркве из Бијелог Поља, након чега је ријеч узео Идриз еф. Аговић, имам Карађоз-бегове џамије у Бијелом Пољу код Мостара.

Он се захвалио организаторима на гесту додајући како је Парох Небојша доказ да које год путеве у животу одаберемо како бисмо повезали два народа и двије вјере, они ће увијек бити дјелотворни и за једне и за друге.

Самозвани бискуп Гргур херцеговачки

“Чим су попустиле узде велике империје, наши преци су имали први задатак да изграде храм, јер су знали да је најважније да нађу везу и нит са Богом коме су посветили овај храм”, рекао је Григорије приликом литургије, преноси Бљесак.

У вечерњим сатима у просторији цркве уприличен је ифтар којем су присуствовали бројне званице из културног и вјерског живота Бијелог Поља и Мостара.


Црква у Бијелом Пољу је изграђена 1865. године, запаљена је 1992, а обновљена 2004. године захваљујући прилозима вјерника и Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Извор:slobodna-bosna.ba

 

Осврт посетиоца "Борбе за веру":

Помаже Бог браћо!

Ево управо прочитах чланак, који је круна досадашње Гргурове отпадије.

Поред стотина џамија у Херцеговини, балије нашле да проведу ифтар у православном храму. Не знам шта више треба да се деси, да би народ престао да се моли са архијеретиком Гргуром и уопште да присуствује богослужењима ђе се он, архијеретик помиње?

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 јун 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.