header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вођа „православних“ екумениста вратио се у Турску, први пут после неуспелог државног удара Штампај Е-пошта
среда, 03 август 2016

 Константинопољски патријарх Вартоломеј вратио се у своју званичну резиденцију на Фанару (Истанбул, Турска) 27. јула након  више од 10 дана одмора у Западној Европи, саоштила је грчка агенција црквених новости „Ромфеа“.

Патријарх је напустио Истанбул касно увече 15. јула, буквално сат времена пре почетка неуспелог државног удара, што је изазвало гласине о његовој благовременој обавештености о ономе што ће се десети. После рушења пуча, Ердоганова влада је покренула масовне репресије против официра, чиновника, правника, учитеља, новинара и других значајних друштвених делатника.

Према званичним информацијама, Вартоломеј је провео одмор у Словенији и Француској и био у гостима код свог брата Антонија крај Женеве, где се такође сусрео с групом клирика Константинопољске патријаршије на челу с митрополитом швајцарским Јеремијом. На овом сусрету били су присутни и епископ лампсакски Макарије и архиепископ телмиски Јов, који се одмах након тога упутио у Украјину и издао саопштење да Константинопољска патријаршија ову државу сматра саставним делом своје „канонске територије“.

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 август 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.