header image
Владимир Димитријевић: Српски духовници о Светом Причешћу - на размишљање у Великом посту Штампај Е-пошта
недеља, 26 март 2017

 Свето Причешће је највећа сила Божја на земљи. Вековима је ово наш народ знао, и по томе живео. И духовници његови тако су га учили. Зато се народ озбиљно и спремао да се причести – не да би помислио да је достојан, него да видео своју недостојност. Што дуже постиш и боље се молиш, све више видиш колико си недостојан, и схваташ да Света Тајна није нешто што си заслужио, него највећи дар који ти је Бог дао.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Цензура Недићевих говора Штампај Е-пошта
петак, 24 март 2017

 Недић је Немцима стално био сумњив. И поред изјава о својој лојалности, он је био и под контролом немачке цензуре која је из извештаја о његовим говорима у квислиншкој штампи избацивила безобзирно сва места која су официру за цензуру ма на који начин изгледала незгодна. Ставише, и сама Недићева пропаганда је брисала из његових говора извесне речи.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Још један одговор исписнику Штампај Е-пошта
среда, 22 март 2017

 Од свог исписника добио сам одговор, који објављујем у целини:

„Одговор на одговор богољубезњејшему Владимиру Димитријевићу

Почитајени брате Владимире,

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Кетмен друге Србије Штампај Е-пошта
уторак, 21 март 2017

-          Момчило Ђорговић, Трагедија једног народа/ Шта људе у Србији нагони да раде против себе, Службени гласник, Београд, 2016. -

 ИМАЛИ, ПА БАЦАЛИ

Анегдота вели да је неки Хрват својевремено с индигнацијом рекао Миловану Витезовићу: “Ви сте своје краљеве бацали кроз прозор“. На то му је Витезовић одговорио: “Имали, па бацали!“ Да, баш тако: имали, па бацали, јер су Срби били слободни, и у слободи грешили, рвући се са својом и светском историјом.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Одговор исписнику Штампај Е-пошта
субота, 18 март 2017

 Недавно сам добио следеће електронско писмо:

Возљубљени брате у Васкрслом Владимире Димитријевићу,

Већ дуги низ година пратим Ваше написе и читао сам нека Ваша дела, те пошто се декларишете као чувар православне вере у Срба од надолазећих новотарија, екуменизма, глобализма и осталих "изама" те од Мартина Бубера, Митрополита Јована Зизјуласа, Еманулела Левинаса и осталих имао бих за Вас неколико питања. Надам се да ће те одговоре дати на сајту Борба за веру, као и да ће моје писмо са питањима бити објављено на истом сајту братски Вас поздрављам.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 616
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 118 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.