header image
В.Димитријевић: Рат за људске душе се наставља Штампај Е-пошта
петак, 24 фебруар 2017

 ПОВОДОМ КЊИГЕ „ОНДА ЈЕ ДОШЛА ДОБРА ВИЛА“ ЉИЉАНЕ ХАБЈАНОВИЋ - ЂУРОВИЋ

О ЧЕМУ ЈЕ РОМАН?

Из ових или оних разлога, нисам читао књиге Љиљане Ханјановић – Ђуровић. Знао сам њихову тематику, и да су веома тражене, али, ето, нисам стизао да их читам. А онда ме је, половином 2016. године, госпођа Хабјановић-Ђуровић обавестила да пише роман о дејству секти на људе, и замолила ме је да јој доставим извесну литературу.       

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Диван је Богу у Светима својим - православни Свеци британских острва Штампај Е-пошта
четвртак, 23 фебруар 2017

 ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ ВЕРА ЗА СВЕ ЉУДЕ               

Читалац „Геополитике“ је вероватно чуо за Светог Патрикија (Патрика), просветитеља Ирске, који је, по предању, из ове земље прогнао све змије. О њему древни летопис вели:„Када је дошао у Ирску, као њен равноапостолски просветитељ, Ирска је била паганска земља. Када је, тридесетак година касније, напустио овоземаљски живот, вера Христова је била установљена у сваком кутку Ирске”.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Колико треба да нас побијију да бисмо најзад схватили? Штампај Е-пошта
среда, 15 фебруар 2017

 СПОМЕНИТ СТЕПИНЦУ И ЈЕДНА КОМИСИЈА

Хрвати су, уз највише почасти, у Осијеку открили споменик Алојзију Степинцу, надбискупу, а затим и кардиналу загребачком(1), који је 1998. године проглашен „блаженим“, и поводом чијег уздизања на степен универзалног свеца католицизма је основана комисија за преговоре између Ватикана и СПЦ.  Тобож, папа Фрањо жели да се приближи Србима, да они изнесу своје аргументе, па ће онда видети шта ће да ради са „универзализацијом“ Степинчевом.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Никола Томазео или ко су Срби римокатолици и зашто не желе више да буду Срби Штампај Е-пошта
уторак, 14 фебруар 2017
 ТОМАЗЕО И ПОВРАТАК СРБСКОМ СТАНОВИШТУ / НИКОЛА ТОМАЗЕО: “ИСКРИЦЕ“, ЛИО, ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 2017.

О ЈЕДНОМ СРБИНУ ОД ПРЕ ДВА ВЕКА

Ево како је писао један Србин у 19. столећу:“Пјесме су повијест наша, у њима тражимо добро и зло наше. Други пуци ( , нап. В.Д.) штију их, преводе и чуде се о њима, а ми их се срамимо и још исмијавамо с нашим просвијећеним варварством. Покупимо, браћо, покупимо наше благо, прије него га вјетар времена не погуби. Хљеб из земље, лијепост из пука; пук нам је отац, а земља мајка наша.“ Образован, учен, космполита, он је поучавао своје младе сународнике: “Ви млади, који идете у туђе земље искати знање које вам земља ваша не даје, будите уфање (нада, нап. В.Д.) и весеље, а не жалост и страх отаџбине тужне.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Пророчке речи владике Саве шумадијског Штампај Е-пошта
среда, 08 фебруар 2017
            У новинама „Демократија“ на Савиндан 1997. године појавио се интервју с покојним шумадијским владиком Савом (Вуковићем), познатим историчаром и литиргологом Србске Цркве. У том интервјуу, овај угледни епископ, аутор књиге „Српски јерарси“ је дословно рекао (а наслов текста је био веома карактеристичан „Свети Саво, помагај“):
Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 605
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

 "Исусе Сине Божији, помилуј ме! Нека ти ова молитва не избија из срца. Изговарај име Победиоца смрти, и живот ће се одомаћити у теби. Ово је искуство свих светих подвижника. Именом Исусовим они су победили смрт и наследили живот вечни. Јер нема другог имена под Сунцем које спасава."

+ + +

 Џиновски велики изгледају непријатељи добра у овоме свету, но разбијају се лако као празни облаци ветром. Богом смо јаки. С Божијом помоћи разби Мојсеј џина Амалика, и Давид Голијата. Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.