header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА

      Ставови изнети у писмима посетилаца представљају ставове аутора тих писама. Ти се ставови могу, али не морају нужно слагати са ставовима Уредништва сајта. Уредништво писма посетилаца објављује у циљу вођења унутарцрквеног дијалога, без кога нема изласка из садашње духовне кризе.Никола Милошевић: Поводом изнетих мишљења о биометријским документима Штампај Е-пошта
среда, 26 октобар 2016

 Драга браћо и сестре у Христу, помаже Бог.

Драго уредништво, пратим ваш сајт „Борба за веру“ већ годинама и по први пут сам веома изненађен писмом песетиоца "Одговор забринутом брату Мирославу Павловићу" од брата С. Б. Тројичина. Мене писмо брата Мирослава није забринуло иако је изнео неке своје недоумице те нисам ни желео да вам се огласим, али ме је зато овај одговор њему који је ваљда требало да нас утеши веома испровоцирао. Не због мене лично јер сам одмах препознао његов дух и изнете нетачности већ због негативног утицаја које оно може остварити на недовољно обавештеног и не упућеног читаоца те га навести да своју душу изложи духовној опасности а врло могуће и погибли.

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 октобар 2016 )
Детаљније...
 
Зоран Гашић: Поводом текстова о биометријским личним документима Штампај Е-пошта
уторак, 25 октобар 2016

 Помаже Бог,

видим да се повела расправа око чипованих докумената опет што је добро али није добро какви се закључци изводе дефинитивно. Значи према своме умовању и брат Мирослав и потоњи брат који одговара Мирославу изводе закључке који мало везе имају са оним о чему су говорили савремени старци (а неки од њих и већ канонизовани).

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 октобар 2016 )
Детаљније...
 
С.Б. Тројичин: Одговор забринутом брату Мирославу Павловићу Штампај Е-пошта
понедељак, 24 октобар 2016
           Прво, брате Мирославе, треба правилно разабрати речи Откривења које описују примање жига звери, на начин који не подразумева њихово тумачење, него ради познања елемената тог дела пророштва.
Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 октобар 2016 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Шта није у реду са „феминистичком теологијом“? Штампај Е-пошта
недеља, 23 октобар 2016

 Међу бројним „контекстуалним теологијaма” на Западу постоји и „феминистичка теологија” (енг. „feminist theology”, нем. Feministische Theologie, фр. „théologie féministe”). Почетак ове „теологије” сеже у XIX век када је Елизабет Кејди Сентон (Elizаbeth Cady Sаnton, 1815-1902) објавила „Женску Библију” (The Woman’s Bible, 1895. и 1898). Од тог доба „феминистичка теологија” се развила у много праваца. Углавном је ишла од умерeнијих ка све радикалнијим. На крају је доспела до потпуног паганства.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 23 октобар 2016 )
Детаљније...
 
Мирослав Павловић: Недоумице око узимања биометријских докумената Штампај Е-пошта
субота, 22 октобар 2016
         Помози Бог!

Велика се полемика водила у задњих десетак година  да ли узети, или не биометријске документе, са чипом, или без, или их уопште не узети било каква биометријска документа.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 19 - 27 of 721
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

СУНЦЕ ПРАВДЕ

Што год Христос као Сунце правде стоји више, то су наше људске сенке мање и краће; а што год је Христос ниже на видокругу нашем, то су сенке људске јаче и дуже. Када Христос потпуно ишчезне са нашег видокруга, онда се сенке људске издужују и међу собом преплићу и бију као авети. 

Такво аветињско време доживљавао је хришћански свет доста пута.

Доживели смо га и ми у наше доба, и не једном. Ми нисмо ценили светлост и светлост се удаљила од нас; волели смо своје густе и дугачке сенке, па својим сенкама прекрили сву земљу.. И Бог је ишчезао са хоризонта европског.

Јер, Бог се људима не намеће. Сваку твар у васиони Он држи чврсто под Својом влашћу, у својој крепкој руци; само се човеку не намеће, само је човеку оставио на вољу да бира: или са светлошћу или са тамом; или у рај са Анђелима, или у рит са жабама; или бити син Бога Свевишњега, или се признати за сина кала лончарскога и ћумура ковачкога.

 

 + + +

ТРИ ПРЕДМЕТА

О три предмета не жури да говориш:

О Богу - док не утврдиш веру у њега,

о туђем греху - док се не сетиш свога, и

о сутрашњем дану - док не сване.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.