header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Драган Милашиновић: Куда Србијо?
Драган Милашиновић: Куда Србијо? Штампај Е-пошта
петак, 29 септембар 2017

 Недавно је у Србији, по други пут ове године, одржана геј-парада као још једна опсцесна манифестација сатанистичког типа, уз присуство председника владе, неколико министара и мноштво јавних личности, који су том приликом изјављивали да тиме Србија потврђује прихватање западних вредности, право на различитост и свој европски пут. Може бити. Али, куда води тај пут једну православну цивилизацију? И да ли јој је потребан?

Пошто архијереји СПЦ очигледно избегавају да нам конкретно и јасно пруже одговарајући одговор желео сам да бацимо поглед на два догађаја која су имала велик публицитет у тој Европи која нас чека.

 Догађај први

У Лондону је, средином септембра 2017. године, турска модна креаторка Дилара Финдикоглу, приказала своју колекцију Пролеће-Лето 2018. Ништа необично, рећи ћете. Европа воли моду, а Лондон је један од центара европске високе моде. Но, ревија је одржана у лондонској цркви „Светог Андреја“, што свакако није баш примерено. Још непримереније је да је тема ревије била „Сатанска црна миса“ и да је за ту прилику поменута црква била „украшена“ мноштвом сатанистичких симбола, а учесници и приказани модели су симболизовали демонска бића.

Како једна слика говори више од хиљаду речи, ево прилике да погледате инсерте са ревије:

 

У позадини друге слике јасно видите сатанистичке симболе (1), као и масонске стубове и знаке. Логично питање је како је могуће да се у једном хришћанском храму практично одржи јавни сатанистички ритуал?! (опширније о овом догађају погледати овде: - нап. "Борба за веру")


 

Догађај други

Ако модне креаторе можемо сврстати у ексцентричне особе којим свашта пада на памет да би скренули пажњу на себе, отварање тунела државни је догађај коме присуствују уважене политичке и друге личности. Почетком јуна 2016. у Швајцарској је свечано отворен најдужи и најскупљи железнички тунел на свету, Готард. Свечаности је присуствовало више од 1.100 званица, међу којима и тада најзначајнији лидери, Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Матео Ренци и остали.

Сви они са занимањем и поштовањем су испратили церемонију отварања која је била класичан сатанистички перформанс.

 
 
 
 

Пошто оно рогато биће, на слици, изгледа превише питомо, додаћемо и видео линк да се уверите да у церемонији не изгледа тако:

Све у свему, отварање овог тунела, коме су присуствовали највиши европски званичници, најбољи је доказ да Европом владају сатанисти и да то више нико и не крије.

Да ли заиста мислите да они који у Србији од њих и „европских вредности“ праве фетиш нису то исто? Да када нас једном потпуно прогутају и промене нам свест ревија попут оне у лондонској цркви Светог Андреја неће бити одржана у Храму Светог Саве на Врачару, Љубостињи или Грачаници? Да ли верујете да они који су појели свог Бога неће појести и нашег? 

Треба ли нам то? Морамо се пробудити и схватити да Европа данас није она Европа 80-тих у коју мислимо да идемо! 

И зато је потпуно несхватљив пасиван однос СПЦ и њених архијереја према сатанизацији политике, школства, културе и друштва уопште на том „европском путу“ и прихватање да се окретањем главе и мантија у страну у томе саучествује.

Политичари могу проповедати шта год хоће, али Црква мора проповедати Веру и њене каноне. Она не мора да критикује „европски пут“, али морала би да указује на свако одступање верника од вере, да реагује на насилну и институционализовану промену свести које највише удара на традицију и веру српског народа.

И зато дванаести је час да се запитамо- Куда народе? Куда архијереји? Куда Србијо?!

 ____________

1.                Остале слике погледајте на следећем линку vigilantcitizen.com/latestnews/satanic-fashion-show-inside-church-london-fashion-week/

 

Извор: „Фонд стратешке културе“

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.