header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Новотари проклете вам душе Штампај Е-пошта
среда, 31 јануар 2018
          Комунисти су до јуче пјевали "ово нам је наша борба дала - да имамо Тита за маршала".Сад на многим Славама и осталим црквеним свечаностима ти исти комунисти и кумровачки кадрови у првим редовима, окрећу и љубе славске хљебове, пјевају у црквеним хоровима, увјерени да су марксизам и титоизам замјенили другом идеологијом.

Ми многи, у комунизму због вјере у Христа, српство, краља и отаџбину који смо били исмијавани и гурнути на маргину тадашњег социјалистичког система не можемо то баш тако лако да прихватимо као и део свештенства али онај други део епископа и свештеника који воле црне блидиране аудије и џипове то објеручке прихвата.

Кроз то прихватање "реалности" не сметају им разне параде поноса, криминал, новотарство, наркоманија па ни узурпација и крађа црквеног новца.

Тако у нашој Загребачко-љубљанској епархији, пре свега у архијерејском намјесништву љубљанском у последњих 80 година нисмо саградили нити један српско-православни вјерски објекат иако се је број вјерника повећао бар за 50 пута више од времена кад нам Карађорђевићи саградише храм у Љубљани. (За илустрацију исламска заједница прошле недеље купи за 670 000 е зграду у Копру која ће ускоро постати џамија).

И не само то,католичка словеначка црквена власт нам је "свесрдно" уступила своје храмове за вршење наших вјерских обреда. Ми ортодоксни православци сматрамо да је то део планске асимилације, навикавање на латинство, овај други екуменско- кумровачко-новотарски део да је то тековина братства и јединства.

Али да сатана не мирује у службеном листу Републике Словеније од дана 4.8.2017 Специјално тужилаштво РС и Окружни суд покрећу поступак за одузимање незаконито стечене имовине нашем већ раније од истог суда осуђеном проти за злоупотребу црквеног новца у висини цца.800 000 еура.

И да ствар буде још апсурднија наша епархијска црквена власт јавно сазове конференцију за штампу и изјави да СПЦ није оштећена.Уз све то врши притисак на словеначки суд да одустане од истраге,митрополит Порфирије је на суду због мобинга на свештеника Лубарду који је по наређењу претходног митрополита био свједок на суду а сада је суспендован и присиљен да преживљава своје четверо малољетне дјеце,како зна и умије.Толико о братству међу свештеницима  у епархији да баш нити један дојучерашњи колега не позове анатемисаног свештеника и бар упита за дјечицу.

А да апсурд допуним, недавно смијењени архијерејски намјесник Милан Дудуковић из Цеља за неке београдске новине изјављује да је Словенија непријатељски расположена и нетолерантна према нашој Цркви, требало му је 40 година да то увиди тек сада али не са циљем да брани интерес наше Цркве него са циљем да све досадашње нечасне радње појединаца од Суда и државе Словеније може одбранити још једино дипломатија српске државе. Својом изјавом за Блиц и Србија нет дана 25.1.2018 жели само да припреми српску јавност да за оно што ће нашу Цркву задесити припише мржњи и нетолеранцији према нама а не нашим нечасним пословима. 

А на све то што ће се десити смо задњих 5 и више година упозоравали и митрополита и све архијереје па и самог патријарха. Увјек се вјеровало кумровачким кадровима, новопеченим бизнисменима и тајкунима.

А да су Словенци мудри и паметни, не асимилирају они милом или силом него на дуге стазе, полако и тихо. Доказ за то је њихова визија екуменизма. Дуго година су представнике наше Цркве позивали на екуменске сусрете, сада задњих пар година зову на екуменске заједничке молитве. То што ми немамо довољно мудрости и снаге да се одупремо, нису они криви. Него ми и кумровачки кадрови у црним аутомобилима високог разреда.

Опрости ми Боже ако гријешим.

 

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( среда, 31 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.