header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови тајни састанак Билдерберг групе Штампај Е-пошта
среда, 13 мај 2009

Нови тајни састанак Билдерберг групе

13. мај 2009. | 10:43

          АТИНА - Редовни годишњи скуп политичко економске елите света, окупљене у Билдерберг клубу, неформалној, али врло утицајној, међународној организацији, започеће сутра у атинском предграђу Вуљагмени, где су већ на снази ванредне мере безбедности, објавили су поједини грчки листови, истичући да ово окупљање, као и сва претходна, одликују тајанственост учесника и тема о којима ће се разговарати у наредна три дана.

 

Атински дневник "Катимерини" је наговестио долазак око 130 утицајних личности из света, међу којима су политичари, крунисане главе, моћници из војноиндустријског и банкарској сектора, прве личности нафтних компанија - дакле они који се, незванично, одавно сматрају кројачима судбине целог света.

Први састанак: ЕУ против СССР

У светским медијима, који увек с великим интересовањем прате окупљања "билдербеговаца", раније су стигле најаве да ће тема овогодишњег скупа у хотелу са пет звездица "Нафсика астир палас" бити економска криза.

Штампа у Атини је навела да ће с угледницима из света овога пута бити грчки премијер Константин Караманлис, шеф дипломатије Дора Бакојани и лидер опозиционог ПАСОК-а Јоргос Папандреу.

Раније је испод вела дискреције сутрашњег окупљања "процурело" да ће у Вуљагмени стићи шпанска краљица Софија и холандска краљица Беатрис, једна од најбогатијих жена у свету. Рачуна се и на присуство ветерана америчке дипломатије Хенрија Кисинџера, који припада такозваном основном језгру "билдербеговаца", шведског министра спољних послова Карла Билта, генералног секретара НАТО-а Јапа де Хопа Схефера, неког из Рокфелерове богаташке империје.

На Интернет блоговима ових дана се могло прочитати да ће у Вуљагмени стићи и амерички потпредседник Џозеф Бајден, који 18. маја почиње балканску турнеју, током које ће посетити Сарајево, Београд и Приштину. Сусрет с "билдербеговцима" ће му, наводно, помоћи да обликује коначне ставове за разговоре на тим станицама.

Да Билдерберг група битно утиче на креирање међународних догађаја говори се и пише од 1954. године када је, на иницијативу холандског принца Бернара, основана у холандском хотелу "Билдерберг", по којем је и добила име.

На том првом окупљању светских моћника главна тема је била стварање данашње Европске уније, као блока супротстављања Совјетском Савезу.

Тајни скуп кројача света

Многи и данас тврде да су и све касније европске институције осмишљаване на састанцима "билдербеговаца", а приписује им се и да су "кумовали" агресији на Србију, проглашењу независности Косова и избору Барака Обаме за председника САД.

Иако се овакве тврдње могу сврстати у домен теорија завере, нико не спори да су "билдербеговци" моћна дружина, којој наглашена тајновитост и редовност окупљања, сигурно подижу рејтинг.

Чињеница да су на скупове Билдерберг групе позивани и Бил Клинтон, Тони Блер, Ричард Холбрук, Кондолиза Рајс, Јошка Фишер, први људи највећих светских банака и корпорација упућује на закључак да је она моћан генератор глобалних кретања, политичких и економских пре свега.

За медије из целог света посебно је занимљива чињеница да "билдербеговци" увек инсистирају да њихови састанци буду иза строго затворених врата и без икаквих саопштења. Многи новинари су годинама покушавали да разбију ту њихову тајанственост, али без резултата.

Тако ће, по свему судећи, бити и у Вуљагменију. Сумња да би њихове дискусије могле бити обелодањене, могла би учеснике, у последњи час, одвести на неку другу локацију, што се, у прошлости, већ дешавало.

Прошле године, Билдерберг група се састала у Истамбулу, а све што се сазнало о њеном раду јесте да је прошао добро сакривен од очију и ушију јавности.

          http://www.rtv.rs/sr/vesti/svet/svet/2009_05_13/vest_130818.jsp
Последњи пут ажурирано ( среда, 13 мај 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.