header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Наталија Поклонскаја у Србији Штампај Е-пошта
среда, 25 април 2018

 КРИМ ЈЕ РУСИЈА , А КОСОВО СРБИЈА

           Заменица председника Одбора за безбедност и борбу против корупције руске Државне думе Наталија Поклонскаја борави у Београду.

Она се у Скупштини Србије састала са члановима Одбора за дијаспору, а у Србију је дошла на позив лидера Двери Бошка Обрадовића који је прошле седмице боравио на Криму.

Србија је прва земља коју је Наталија Поклонскаја посетила од када је посланица у Думи с обзиром на то да је под санкцијама ЕУ.

Она је листу санкционисаних доспела јер је 2014. постављена за државну тужитељку на Криму, а у Украјини је оптужена за активности предузете у циљу промене уставног поретка те земље.

Поклонскаја је присуство у Скупштини Србије искористила да Украјину оптужи за злочине и поручи да је Крим Русија, а Косово Србија.

Посланици владајуће већине који су се срели са посланицом Државне думе мисле да такав потез неће утицати на односе са званичним Кијевом и на путу Србије ка ЕУ.


Српским радницима у Русији биће олакшан поступак продужавања радне визе

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону мр Иван Костић заједно са члановима Одбора одржао је састанак са заменицом председника Одбора за безбедност и борбу против корупције Државне Думе Руске Федерације Наталијом Поклонском, на ком су разговарали о положају запослених Срба у Русији.

Главна тема састанка била је иницијатива Наталије Поклонске да се радницима из Србије који раде у Русији продужи радна дозвола и боравак, која се у овом моменту продужава на сваких месец дана. Очекује се да се продужавање радне дозволе оверава на трајање од шест месеци, као и да ће се ово питање решити у кратком року, пошто је Министарство иностраних послова Руске Федерације дало позитиван одговор, а очекује се потврдан одговор и од стране Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Саговорници су разговарали и о суверенитету и интегритету двеју држава, где су посланици Народне скупштине искористили прилику да се захвале Русији на подршци коју пружа Србији у очувању територијалног интегритета.

На састанку је такође истакнуто да две братске земље деле и исту веру, коју је потребно неговати и чувати и ван граница двеју земаља, као и да се таква сарадња ојачава кроз Интерпарламентарну скупштину православља.

Након састанка, председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону, заједно са Наталијом Поклонском, одржали су конференцију за медије.

 

Извор: „Н1

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 април 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.