header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан" Штампај Е-пошта
субота, 23 мај 2009

Клирици Цариградске Патријаршије учествоваће на форуму хомосексуалаца у Финској

         Хелсинки, 21. мај. Интерфакс – Свештенство Финске Православне Цркве (Цариградске Патријаршије) намерава да активно учествује у Европском форуму хришћанских општина хомосексуалаца «Храброст слéдити закон љубави», који је отворен у четвртак у граду Јарвенпеје код Хелсинкија.

Учесници форума ће сваки дан започињати тако што ће присуствовати на православном богослужењу, а затим ће ићи у сауну, саопштава сајт покрета «Јединство», који се бори за права хомосексуалаца.

Двадесет другог маја на Хелсиншком универзитету ће се одржати отворени црквено-практични семинар посвећен питањима истополних веза. Према објављеном програму, на форуму ће генерални секретар Екуменистичког савета Финске, протојереј Хеики Хутонен, поднети реферат под насловом «Хомосексуалност у православном богословљу».

У јануарском броју часописа «Aamun Koitto» овај познати свештеник Финске Православне Цркве детаљно је изнео своје виђење хомосексуалног «супружништва» као «одраза Божанске животне силе и доброг сексуалног начела».

Свештеници Цариградске Патријаршије такође намеравају да у оквиру форума поведу дискусију на тему духовне интеграције хомосексуалаца у живот Цркве. Једна од седница биће посвећена и теми: «Може ли мушкарац-свештеник осећати љубав према другом мушкарцу и живети са њиме?»

http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=30310

http://www.svetosavlje.org/vesti.php?action=fullnews&showcomments=1&id=722

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.