header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Анаксиос Иринеју Гавриловићу!
Анаксиос Иринеју Гавриловићу! Штампај Е-пошта
петак, 03 август 2018

              Помаже Бог шефе Кабинета Патријарха Српског, г-дине ђаконе др Прашчевићу, Брате у Христу Александре!

Шаљем Ти опет, само као подсетник, због чега изговарам реч АНАКСИОС сваки пут када се на Светој Литургији изговара име г-дина Гавриловића.

          Неуки Православни раб Божији може, не дао Бог, да помисли како постоји више од ЈЕДНЕ, ЈЕДИНЕ, СВЕТЕ, САБОРНЕ и АПОСТОЛСКЕ Цркве Божије, може да помисли како поред Православних Хришћана (што јесте плеоназам, али биће да и Ти не разумеш ко јесте Хришћанин) постоје још неки, други, другачији Хришћани, па тако, не дао Бог, да помисли да су и паписти, латини, римокатолици (они који се клањају човеку-папи, а не Господу Исусу Христу, они којима је глава човек-папа, а не сам живи Бог Исус Христос, они који са распетим Христом одавно немају никакве везе) такође Хришћани, а све то из извештаја о званичној данашњој посети и разговору Патријарха Српског са његовом еминенцијом:
 
+ + +

Патријарх Иринеј примио надбискупа Хочевара

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 3. августа 2018. године у Патријаршији српској у Београду Његову Еминенцију Надбискупа београдског г. Станислава Хочевара.

Његова Еминенција г. Станислав Хочевар захвалио је Његовој Светости на срдачном пријему током кога је вођен разговор о предстојећим сусретима и конференцијама између представникȃ двеју Цркава. Патријарх српски г. Иринеј заблагодарио је Надбискупу београдском на посети и његовим напорима на неговању добрих међухришћанских односа. Пријему је присуствовао ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

 

Извор: Екуменистичко-новотарски сајт "СПЦ.рс"


Последњи пут ажурирано ( петак, 03 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 65 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.