header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мр Радивоје Филиповић: Добар глас далеко се чује, а лош још и даље Штампај Е-пошта
четвртак, 20 септембар 2018

 Поштовани,

Дана 29. августа путовао сам за Салзбург, држава Аустрија на утакмицу  Црвена звезда против Салзбурга у оквиру четвртог кола квалификација за Лигу шампиона. Сам фудбалски клуб том приликом је као домаћин организовао је превоз аутобусима за управу фудбалског клуба и новинаре.

Игром случаја возач који нам је дат на располагање, због познавања нашег језика у Салзбургу био је муслиман из Пријепоља Бајро, са којиме смо расправљали о разним темама: знаменитостима града у којем смо,  ситуацији у земљи, о  Пријепољу па и о стању у епархији Милешевској и новом владики Атанасију Ракити а како се испоставило веома добро је упознат са стањем и приликама које тамо владају.

У самом разговору поменуо је да у поменутој области нико није задовољан ситуацијом која се дешава, ни Срби ни Муслимани и да је настала велика мрља на цркви од смене владике Филарета јер је он неко ко је био веома цењен и поштован од стране свих у томе крају.

Свакако ови покушаји да се замажу очи народу постављањем појединих владика никако не пролазе као добри потези а свакако то и сам Атанасије потврди са својим делима са којима је од првих дана у томе крају обележио себе. С обзиром да је поменути веома често у алкохолисаном стању а готово да нема ко се томе није уверио, а и ко није чује од других и свакако физичким нападом на владику Филарета је запечатио свој углед а и углед цркве. Никоме није јасно зашто је и даље ту и из којих разлога није враћен Филарет поред толико писаних захтева и молби са подписима народа тога краја који једноставно Атанасија не могу да поднесу и прихвате као наметнуто решење а свакако је нешто што је против воље народа.

Наш закључак о свему је веома лош, сама ситуација која се дешава много даље се чује од наших граница у свим могућим круговима а увек на штету цркве а свакако не иде у прилог нашем народу.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.