header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миро Рајлић: Браво за г. Мирка Нанића
Миро Рајлић: Браво за г. Мирка Нанића Штампај Е-пошта
понедељак, 08 октобар 2018

 Прочитах на  Борби за веру Ваше Реаговање на писање да се у манастиру Гргетег новотари (овде:) и морадох да Вам одговорим и да Вам честитам на храбрости да сте устали у одбрану апхимандрита Доситеја. Не улазећи у његову исправност или кривицу, јер је не познам лично али ми је драго да сте смогли снаге да именом и презименом као вјерник устенете у одбрану свога свештеника. И управо је то величина сајта Борба за веру да омогућава да се јавно и без страха све добро похвали и брани ако треба али и да се све лоше и што није добро за наш, како кажете излуђени Србски народ и једину свету апостолску ,,Српску Православну Цркву објелодани и одбаци.

          А не да мој локални свештеник, кад га један вјерник у најбољој намери упита да је нешто прочитао на Борби за веру укори и упозори да тај сајт пишу и читају само хулитељи и рушитељи наше Светосавске Цркве. Па макар и државни суд осуди негог свештеника за крађу црквеног новца, макар неки епископ љуби руке римском папи, макар неки епископ јавно показује своје настране сексуалне склоности, макар опет неки епископ рашчини свештеника, оца четверо мале дјечице јер је свједочио на суду против другог осуђеног свештеника, макар неки епископи устају у одбрану Алојзија Степинца или умањују број покланих Срба у Независној Држави Хрватској и још много тога.

И ту настаје проблем који мучи и мене и вас? Ко излуђује овај наш јадни народ? Ове накараде које чине ово зло или онај ко напише и изнесе доказе за лоповлуке и марифетлуке оних који се крију иза мантије? А њихов најчешћи начин одбране је нојевска шутња, као "народ је овца, он то брзо заборави". И ако игдје вриједи пословица "кадија те тужи, кадија те суди"  то је, на жалост, у нашој Цркви. Ако желиш да пошаљеш писмо патријарху мораш преко надлежног свештеника и епископа...

На сву срећу има и Борба за веру па ако лаже коза не лаже рог.

Зато ми је драго и зато Вам честитам г.Нанићу што сте јавно устали у одбрану свог архимандрита.

Нека ми Бог оипрости ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 96 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.