header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Свршетак света и православни Штампај Е-пошта
недеља, 10 фебруар 2019

 Три прилога која објављујемо вечерас, могу, на први поглед, изгледати неповезаним. Падање Мамријског дуба, под којим се Света Тројица, у лику три анђела јавила праоцу Аврааму, најава јеврејских рабина да ће се ускоро појавити њихов месија, онај кога православни називају Антихристом и удар ђавола преко украјинских расколника на Свету Гору, јесу догађаји који су у директној међусобној узрочно-последичној вези.

Наиме, вишедеценијска издаја вере кроз екуменизам и новотарство, која је кулминирала великим расколом у Православљу, изазваним преко Константинопољског патријарха Вартоломеја, масона и слуге светске закулисе, те масовна отпадија од вере услед погружености у "преваре света", условиле су постепено повлачење Благодати Божије, односно оног који је сад задржава (ср.2.Сол.2,7) зацарење тајне безакоња и Антихриста.

 Треба ли православни да се плаше оног што долази на свет? Свети Владика Николај, у том смислу, каже: Начало премудрости - страх Господњи.  То су казала два богонадахнута цара, отац и син, Давид и Соломон (Пс. 111. 10; Приче 23, 17) Какав је то страх? Да ли на смрт или на живот? Не на смрт него на живот. Страх животворни, који чисти човека од трулежног зла изнутра и одбија рушилачко зло споља. Очигледно, ко нема страха Господњега, нема бране против два зла...

Смисао свега шта нам је чинити, дат нам је у речима Господа нашега Исуса Христа, којима је Он започео своју земаљску богочовечанску мисију: Покајте се, јер се приближило Царство небеско" (Мт. 4,17).

Последњи пут ажурирано ( недеља, 10 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 97 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.