header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ко плаћа екуменска путовања српских студената? Штампај Е-пошта
понедељак, 15 јун 2009

КО ПЛАЋА ЕКУМЕНСКА ПУТОВАЊА СРПСКИХ СТУДЕНАТА?

          Помаже Бог!

        Ово је оглас (доносимо у прилогу) који тренутно стоји на огласној табли испред капеле Светог Јована Златоустог у студентском граду на Новом Београду. Иначе та капела нема иконостас. Они који су боље упознати како треба да изгледа Православни храм и са ситуацијом која је везана за нарушавање богослужбеног поретка, не иду у капелу, као и у најближи храм Светог Великомученика Димитрија у којем су двери отворене током целе Литургије.

Све је више  студената  и парохијских верника који упознавају озбиљност наведених ствари, односно чињеницу да су наведене појаве незаконите, и мимо предања наше Цркве. Неки од њих већ одавно не одлазе у наведене храмове, док је велики број њих јако збуњен, наиме не слажу се са наведеним кршењима али одлазе у храмове. Интересантно је, или можда жалосно како се пастири у овим храмовима не питају где су им овце словесне и што их је све мање и мање?

Значи у безакоњу се иде даље. Прво је почело са непослушношћу Цркви, а наставља се видите како. Пола европе да обиђеш, уз сав комфор (што реално дође око 1000 евра) за неку симболичну цену. А ко ће да доплати то путовање моји Православни Срби студенти? Рече наш Господ: ,,Чувајте се да вас ко не превари" (Матеј 24.4)

Image

Раб Божији Србољуб

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.