header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Атанасије Ракита наставља са зулумом Штампај Е-пошта
петак, 12 април 2019

 Пошто је више него успешно преполовио број монаха у нашој епархији, осведочени екумениста и сарадник америчке амбасаде, највећи НАТО шпијун у западној Србији и Рашкој области,  сада се по налогу својих моћника окомио на свештенике и једног по једног почео истеривати из епархије. Остаје нам само да чекамо када ће од наше најлепше епархије милешевске остати мртво слово на папиру.

        Више него жалосна и болна чињеница је да Ракита сваких 2 до 3 месеца отера по једног свештеника из епархије. Да му је то задатак као западног шпијуна, то је више него знано, али сада је он почео да са тиме комбинује и материјалну корист.

Последњи у низу страдалника је прота Живорад Комљеновић, парох великожупски, односно доскорашњи парох у Великој Жупи код Пријепоља. Прота Живорад је самовољом Атанасија Раките отеран из епархије и то на превару. Преварен је од једног епископа, али опет, ни то није ништа чудно од Раките, кад врло добро знамо да је он и преварио и погазио монашке завете.

Атанасије Ракита које себе сматра епископом СПЦ одлучио је да проту Живорада, на један покварени начин, остави без парохије и примања. Високопоштовани и од народа цењени прота Живорад, разрешен је парохијских дужности са 64. године живота и тако не испуњавајући услове за старачку пензију истеран из епархије милешевске. Иако има 41. годину радног стажа, прота ни по том основу није мога добити пензију, јер му Атанасије Ракита, као ни његов претходник администратор Јоаникије нису уплатили ни динара у пензиони фонд. Јасно је да су те паре завршиле у џеповима Раките, његове жене и шурака.

Проти Живораду не само да је одузета парохија, него је и из ње истеран, тако да је био приморан да се са старом протиницом врати у родно место Мачванску Митровицу, где тренутно једва преживљава идући у надницу и радећи најтеже физике послове. У међувремену владика је проту обесправио и опљачкао тако што му је обећао да ће му уплатити све заостале вишегодишње рате пензионог осигурања, али да овај претходно потпише разрешење са парохије. Наивни и поштени прота је потписао, да би га потом Ракита отерао, а паре задржао за себе. Брука и срамота и да човек не поверује.

Многи верници се питају како је све ово могуће?! Неверица и чуђење. По читавој чаршији се води ова прича. Зар је све ово наша Црква доживела???  Прво велика саблазан да један епископ има жену и децу. Шок какав се на памти! А још већа саблазан, је та, да је ту исту жену и њеног брата запослио код себе у двор и да имају веома високе плате које су строго чувана тајна. Плату добијају, што се Александра не појављују на посао, а шурак Зоран што дође једном месечно. Па где то има? И сада да један епископ истера проту, који је са нама делио и добро и зло и који нас је учио нашем православљу тако заврши. Па да ли је ово сан или јава?

Није милешевска епархија велика, све се чује и све се зна. Да зло буде веће, ово стање знају и муслимани, који нам се иза леђа смеју. Сви знају и сви виде, само у Београду ђуте. Не знам чему ово све води, али добру сигурно не. Зар смо дотле дошли да нам и наша Црква окреће леђа?!

Знам да ће ово Атанасије Ракита читати, па бих га овако јавно питао, кратко и јасно: да ли ти драги "владико" верујеш у Бога?

Паметном је и ово доста.

 

Т.М.

Пријепоље

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

                       


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.