header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Како поступају правоверни архијереји
Уредништво: Како поступају правоверни архијереји Штампај Е-пошта
субота, 25 мај 2019

 У Молдавији је, недавно, одржана велика литија за заштиту живота и против наметања содомије у држави. На челу литије били су епископи и свештеници Молдавске Цркве у саставу Московске патријаршије. И председник Молдавије, правоверни Игор Додон, стао је са својим народом у литију. Још 2014, молдавски епископи су писали власти западних молдавских слугу:

           „Уз саучесништво државе, достојном осуде, активни заступници хомосексуализма учрвршћују своје позиције и спроведе велике медијске кампање за афирмацију тог великог греха. Посредством геј парада и јавних менифестација сексуалних мањина наноси се удар у само срце светих вредности нашег народа, које су све време постојања нашега народа разобличавале све позиве који су штетни по душу“, - каже се у документу, објављеном 4. септембра 2014. године на сајту Молдавске митрополије. У Цркви се надају да ће власти „послушати народ“ и укинути поменути закон. Иначе, закон „О заштити равноправности“ усвојен је, 25. маја 2012. године, на захтев Европске Уније.”

И, ево, нису одустали да се боре:

https://www.youtube.com/watch?v=0cI3pvNsZKU&feature=youtu.be

А код нас? Туга и срамота. Недавно одржаше геј параду у Новом Саду, а надлежни бачки не рече ни реч. Није се ни накашљао. Сваке године Београд је на удару, а ниједан епископ СПЦ да устане и поведе народ у молитвено литијско сведочење. Јадни Срби, шта нас снађе! 

Кад нема епископа да воде народ у борбу за истину и врлину, Бог ће то узети у Своје руке. Али, онда може бити жестоке поуке Господње. Знамо то из Старог и Новог завета, и, наравно, из наше историје. Нека нам је Бог у помоћи.  

Последњи пут ажурирано ( недеља, 26 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.