header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Осврт на вест да Србија озакоњује еутаназију Штампај Е-пошта
недеља, 02 јун 2019

 Поштовани,

Поводом чланка из листа Политика "Србија у закон уводи еутаназију" објављеног на вашем сајту 30.05.2019 (овде:) само кратко бих вас упутио на линк ниже где се недвосмислено од врло признате правне инстритуције критикује тај такозвани суд за људска права да је направио правну грешку у случају Ламберт.

https://eclj.org/euthanasia/the-echr-made-a-legal-error-in-the-lambert-case

Додатно, цео случај је изузетно компликован и заправо говори више о томе да је тврдња како ће неким законом да се све регулише и спрече злоупотребе потпуно бесмислена. Наиме супруга тог човека жели да се он искључи са храњења и практично умори глађу сматрајући да не постоји шанса за опоравком. Међутим његови родитељи сматрају да уз исправну негу постоји шанса за опоравком и чак других 6 клиника у Француској је спремно да га прихвати слажући се са њима. И шта сада? Ко има предност од чланова уже породице. Супруга која хоће да га "достојанствено" убије или родитељи који желе да наставе са покушајима опоравка, Иначе тај човек је и даље жив и правна битка и даље траје тако да прича Ратомира Слијепчевића не пије воду. Он грубо обмањује јавност наводеће одлуку такозваног суда у Стразбуру као крунски доказ, а заправо случај Ламберт показује да ни у тако сређеним државама није могуће законом покрити све могуће ситуације (и злоупотребе) и да је досадашњи председник комисије за израду грађанског законика, академик проф. др Слободан Перовић био потпуно у праву што је сматрао да није сазрело време за увођење те институције у наш правни систем.

Предлажем да направите малу анализу целог случаја и можда контактирате дотичног господина из те Комисије да прокоментарише мишљења стручњака о тој одлуци такозваног суда из Стразбура.

https://eclj.org/euthanasia/un/vincent-lambert-a-victory-for-disabled-persons-and-for-international-law

Поздрав,

Данко, Београд

Последњи пут ажурирано ( недеља, 02 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.