header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Aдминистративно уједињење парохија ЦШО у Ванкуверу Штампај Е-пошта
среда, 24 јун 2009

Коначно администартивно уједињење парохија и ЦШО у Ванкуверу

У недељу 21. јуна у Брнабију у храму Св. Архангела Михаила Епископ канадски Г. Георгије служио је Свету Архијерејску Литургију,уз саслужење свих свештеника западно-канадског намесништва. Ово је била прва канонска посета Епископа Георгија једном од досадашњих храмова бивше Митрополије новограчаничке за Америку и Канаду. Постављењем новог антимиса у препуном храму, са архијерејским потписом Епископа Герогија и заједничким причешћем Светим Тајнама испуњена је воља Светога Духа и Светог Архијересјког Сабора СПЦ, који је ове године на свом редовном мајском заседању донео одлуку под АСбр.49/зап.147 по којој "све досадашње парохије Митрополије новограчаничке у Канади подпадају под духовну јурисдикцију Канадског Епископа и Канадске Епархије СПЦ."

На лицима свих присутних верника који су тога дана дошли на ово историјско сабрање видело се нескривено одушевљење због административног уједињења парохија и ЦШО у Канади као и због коначног залечења ране српског расколa. Некима од њих су потекле и сузе радоснице.

После Свете Литургије уследила је трпеза љубави коју су припремиле вредне чланице Кола српских сестара. О значају овог историјског догађаја говорио је др Горан Поповић, потпредседник Савета Епархије канадске.

На самом крају сви присутни су имали част да учествују у промоцији најновије књиге из едиције Источникових издања "Мисли Преподобног Јустина Ћелијског" о чему је врло надахнуто говорио њен аутор г. Драган Лакићевић из Београда.

Увече истога дана делегација Епархије канадске са Епископом Георгијем на челу присуствовла је свечаном банкету, припремљеном у част овог историјског догађаја у Конзулату Републике Србије по позиву Конзула г. Предрага Владиковића.

o. Милош Пурић

http://www.spc.rs/sr/konacno_administartivno_ujedinjenje_parohija_cso_u_vankuveru

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.