header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако новотарски безумници "бране" Косово - "Бака прасе" у Дечанима Штампај Е-пошта
петак, 26 јул 2019

 Ово је вест са званичне фејсбук странице велике српске светиње Високих Дечана:

         https://www.facebook.com/Decani.Manastir/posts

Српски калуђер, модератор ове станице, на много негативних коментара одговара новом објавом у којој каже да је ово јединствена прилика „већини од 1.300.000 дјеце која прате све његове објаве на јутјубу да се заинтересују за Грачаницу, Дечане, Патријаршију, Љевишку и друго пребогато духовно и културно наслеђе које овдје имамо.

         Некој од дјеце који га воле "Бакин" долазак ће да буде мотив да и сами дођу... Не знате колику радост је његов долазак причинио дјеци која живе у енклавама на Косову и Метохији, у Грачаници, у Хочи, Ораховцу, показао им је да нису заборављени од свих него напротив да је њихово мјесто толико вриједно да највећа звијезда јутјуба у Србији (шта год неко мислио о њему) долази код њих, да их воли и да им посвећује пажњу.“

Хоће ли дечански калуђер објавити овакву вест и када у Дечане дође нека знаменита српска старлета, или познати херој из "Парова" и "Задруге"? Да ли он заиста верује да све те ријалити звезде, скупа са Богданом, могу просветити своје фанове сликајући се испред Дечана и Грачанице? Притом и донети богочовечанску утеху и радост косовском живљу?

Ова дечанска вест само показује колико је српско богословље (а са њим и савремена побожност), посрнуло, у какву се каљугу стропоштало са Јустинових и Николајевих висина. Христос је за савремене богослове само Тело и Крв у путиру. Нема његове богочовечанске личности, нема таворске светлости у врлинама Његовим, нема душе и нема греха, нема пакла о којима Он недвосмислено говори у светом Јеванђељу. Постоје само овакве човекобожачке сентименталности и сујете, које дечански калуђер исповеда у својој објави.

Мени је драга породица свештеника Илића, иако се исувише заиграла. Љубав Христова је савршена, дуго трпи и покрива све наше грехе, све нас Богдане који се ваљамо у блату свог властитог ега и властитих сласти. Чини ми се да Илићи својим поступцима и слободоумљем то желе и да докажу, притом и да разобличе наше љубави човечанске, често неискрене, лицемерне, фарисејске. Ако је то тако онда они заборављају да читав њихов експеримент жалости Христа и узнемирава побожне, те је зато и неодговоран, претеран и неумесан. 

Света 

 

Повезани текстови: 

 Случај Ненада Илића и његовог порода по други пут (+21)

Новотарац Ненад Илић и његова породица - разуларени Содом или ивер не пада далеко од кладе (видео) 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.