header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Добровољно" повлачење грчког митрополита, најжешћег критичара полних изопаченика Штампај Е-пошта
субота, 24 август 2019
         Молбу за ово поднео је Светом Синоду истога дана, а у изјави је навео да се повлачи услед поодмакле старости и слабијег здравља. Високопреосвећени има 81 годину

Грчки православни митрополит Амвросије, познат као отворени критичар моралних и других девијација у друштву, најавио је повлачење са своје архијерејске службе у недељу 18. августа 2019. године, јавља Ромфеа.

Молбу за ово поднео је Светом Синоду истога дана, а у изјави је навео да се повлачи услед поодмакле старости и слабијег здравља. Високопреосвећени има 81 годину.

Митрополит Амвросије је хиротонисан за епископа 17. августа 1976. године, а за митрополита калавритског и егијалијског изабран 12. октобра 1978. године.

Смело је говорио против свих моралних девијација у друштву, па је у октобру 2017. наредио да сва звона са цркава у његовој епархији звоне свакодневно у току једне недеље у знак протеста против нацрта закона „о законском признању родног идентитета“, који допушта да се законито може мењати пол, да свако од 15 година и више може то учинити писменим обраћањем надлежним властима.

Због својих строгих православних гледишта био је веома критикован, па је на суду осуђен на 7 месеци затвора за „говор мржње и подстицање на насиље“ против хомосексуалаца, а све на основу блог поста из 2015. у којем је осудио тај неприродни начин живота у време је када грчки Парламент гласао са 193 за према 56 против по питању хомосексуалног грађанског партнерства.

Извор: Екуменистичко-новотарски сајт "СПЦ.рс"

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.