header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ватопедска издаја! Српски "Јуда" Методије поново присутан (фото) Штампај Е-пошта
уторак, 22 октобар 2019

 Истанбулски расколник, масон Вартоломеј, у склопу своје посете Светој Гори, чији је прави циљ забадање расколничког ножа у срце Православља, посетио је јуче манастир Ватопед.

          Ово је прва његова посета Ватопеду након 30 година, када га је посетио као митропополит филаделфијски.

На жалост, видимо да је и игуман ватопедски, архимандрит Јефрем, који је у једном историјском тренутку учинио велику ствар за Русију и сво Православље (овде:, овде: и овде:), поклекао пред уценама, издао Православље и Русију и  приклонио се расколницима.

Иако у Цркви не може и не сме бити места за етнофилетизам, јер она, према Светом Писму, не познаје ни Јудејца ни Јелина (Гал. 3,28), и за који Грци традиционално оптужују Словене, видимо да се раскол у Православљу одвија по националном принципу: раскол су изазвали и шире га националистички и шовинистички настројени Грци, који  су пали услед самоумишљености и самоуверености у сопствено верско месијанство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Српски "Јуда", Медотије хиландарски у средини
 
 
Фото: https://www.orthodoxianewsagency.gr/
Последњи пут ажурирано ( среда, 23 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 97 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.