header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Крвопије новотарске!!! – тако се ни звери не прогоне, а камоли часни српски владика!
Крвопије новотарске!!! – тако се ни звери не прогоне, а камоли часни српски владика! Штампај Е-пошта
четвртак, 28 новембар 2019

 Како нам јављају наши извори из врха Београдске патријаршије, патријарх Иринеј је – под притиском америчке амбасаде (очито је и то део његовог дила с Американцима)  -  потписао акт којим Његово Преосвештенство бившег епископа милешевског Г.Г. Филарета протерује из манастира Дубнице и епархије милешевске (где му је био одређен смештај после безаконог свргавања са трона), наложивши му да што пре напусти овај манастир и епархију и сам себи пронађе ново место боравка.

          Атанасије Ракита, велика мрља и брука Београдске патријаршије, био је у америчкој амбасади у Београду и жалио се на судску пресуду, којом је владика Филарет ослобођен оптужби за финансијске малверзације (овде:) и износио многобројне лажи о владики Филарету.

 Ракита је тражио од својих америчких газда да утичу на патријарха да владику Филарета одмах склони из епархије милешевске. Иринеј бескичмењачки је то и прихватио, и наложио владики Филарету да у најкраћем року напусти манастир и епархију. Наш извор још каже да је Иринејев акт већ послат владики Филарету, а да ли је стигао до манастира Дубнице, још увек не знамо.

Због поменуте срамне одлуке патријарха Иринеја, многи епископи су „љути и бесни“, каже даље наш извор, а радују се само Ракита и Амфилохијевци.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 новембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.