header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мајкл Помпео: Веома је пријатно што су Александријска и Грчка Црква признале „ПЦУ“ Штампај Е-пошта
понедељак, 03 фебруар 2020

 Државни секретар САД Мајкл Помпео сусрео се 31. јаунара 2020. године с вођом укајинске националистичке секте зване „ПЦУ“ Епифанијем Думенком. За време сусрета Помепео је рекао да је задовољан признавањем „ПЦУ“ од стране Александријске и Грчке Православне Цркве, јавио је сајт ВВС News Украина.

Између осталог, представник Стејт Департмента је изјавио да је њему „веома пријатно што су Грчка и Александријска Црква признале „Православну цркву Украјине“ као аутокефалну. Русија никада не би требала бити препрека заштити фундаменталних права Украјинаца.

Осим тога, поменута публикација извештава да је за Сједињене Државе у тој мери важно да комуницирају с поглаваром „ПЦУ“, како, по речима Епифанија Думенка, „утицај Русије у Украјини не би био толико јак“.

Такође, по информацији «ВВС News Украина», Мајкл Помпео је у сусрету с Владимиром Зеленским посебно истако важност развоја „ПЦУ“.

Украјински медији су раније већ извештавали да ће у току своје званичне посете Украјини амерички државни секретар Мајкл Помепео највероватније покренути тему афирмације „ПЦУ“.

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.