header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ексклузивно – синодска казнена експедиција путује на црквено-народни сабор у Америку
Ексклузивно – синодска казнена експедиција путује на црквено-народни сабор у Америку Штампај Е-пошта
четвртак, 13 фебруар 2020

 Ексклузивно за посетиоце „Борбе за веру“ доносимо акт Синода Београдске патријаршије бр. 106 од 10. фебруара 2020. године (у прилогу), из кога се види да ће на Црквено-народни сабор у Клирвортеру у Америци, који је заказан за 29. фебруар, доћи лично патријарх Иринеј.

       У његовој пратњи биће Јован Шумадијски, као члан Синода, и митрополит Порфирије, као десна рука неформалног патријарха српског епископа бачког Иринеја Буловића.

Разлог њиховог доласка је тај што расколници Иринеј Добријевић, Лонгин и Максим не желе да испуне налог Синода и пониште фанариотски и расколнички устав усвојен у лето прошле године у Чикагу.

Наш извор каже да је „патријарх љут као рис, због чега ће, највероватније, на Сабору у мају доћи до смене поменуте тројице епископа – расколника. Патријарх је посебно огорчен на Лонгина (који је већ сам тражио да га пензионишу), али је љут и на Иринеја Добријевића, због луксузног дворца који је купио за себе.“

„Летеће главе“, каже даље наш извор.

Очекује се да највећи добитник из свега овога буде епископ канадски Митрофан, који ће постати митрополит у Чикагу, као и епископ јужно-амерички и буносаирески Кирило, који би, како планирају у Синоду, требало да добије једну од две епархије које остану упражњене.

 
Последњи пут ажурирано ( субота, 15 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.