header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Милан Ружић: Распели су те, Црна Горо, сад васкрсаваш
Милан Ружић: Распели су те, Црна Горо, сад васкрсаваш Штампај Е-пошта
четвртак, 14 мај 2020

 Не знам како се нису уплашили смирености владике Јоаникија који је онако херојски и сигурно корачао у своје ропство. Зар не виде да он зна да ће Господ свакоме дати оно што му припада?

Нема више времена за ћутање. Најпре је у полицији саслушан митрополит Амфилохије зато што је држао опело свом свештенику и због тога што је сахранио вредног и паметног историчара. Није им било довољно што су Срби из Црне Горе, прави Црногорци, из своје круне изгубили два драгуља, оца Момчила Кривокапића и Владимира Јовићевића, уједно изгубивши и два велика камена из српског бедема којим се Срби у Црној Гори бране од расрба и крстокршитеља.

Није било довољно, већ су ухапсили и владику Јоаникија. Није дао да га уведу у марицу, јер зна да му није место тамо где се возе криминалци. И зашто су наше владике привођене? Зато што су Срби! Није више важно шта су радили, да ли су вршили опело или славили Светог Василија Острошког, слава му и милост, већ је сад постало јасно да је њихов једини злочин тај што су припадници Српске православне цркве!

Не знам како се нису уплашили смирености владике Јоаникија који је онако херојски и сигурно корачао у своје ропство. Зар не виде да он зна да ће Господ свакоме дати оно што му припада?

Ако је игде ишта људско остало у вама, у вама који се монтенегринима зовете, дозовите се памети! Тучете свој народ!

Отимате светиње! Коме их отимате? Оне су вазда биле ваше! Не отима се од себе! Кренули сте опасним путем братомрзилаштва, а са тог пута нема повратка!

Хапсити владике и свештенство је исто што и газити мраве! Ништа вам нажао учинили нису, а без њих бисте великог јада видели. Међутим, ако наставите, видећете шта се догађа када се мрави уједине! Ако верују у Господа, стргнуће и орлове са небеса.

Издржи, црногорски народе! Издржите, владике! Нема места страху! Господ је са вама, а са њима је фотеља! Не може фотеља против небескога престола! Не може сузавац против молитвених суза! Не може сила против молитве! Не могу ланци победити слободу! Не може невера победити веру! И не може лаж победити истину!

Црна Гора је последњи браник православља и косовског завета.

Монтенегро је једина држава, ако је држава, у којој се суди ноћу, хапсе се само невини, удара се на свеце, мрзи се брат и цео народ, руши се своја кућа и зида се сопствена гробница!

Не може некрст ударити на крст!

Моја браћа и сестре, капљице у рекама и океанима литија, они су поплава које се плаше сасушене очи вас на власти који не знате да пустите сузу! И знајте, ваш страх није безразложан.

Зар је, откад је света и века, могао човек против Господа?

И зар вам није јасно да је небо јаче од земље?

Па да видимо да ли сте толико обездушени да употребите оружје против рођеног народа који је против вас само потезао молитву и понеку сузу!

Радуј се православни свете! Радуј се Црна Горо што је теби запало да носиш најтежи крст од свих! Никада нико на оволику мржњу није одговорио са толико љубави и молитве!

Не бој се , Црна Горо! Већ су те распели, сад васкрсаваш!

 

Извор: https://www.in4s.net/

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.