header image
НАСЛОВНА СТРАНА
И. Данилов:Више од трећине Американаца уверено да ће се у њиховој земљи догодити други грађански рат Штампај Е-пошта
среда, 24 јун 2020

 ПРОФЕСОР ИЗ КОНЕКТИКАТА ЈОШ 2012. ПРЕДВИДЕО ОВО ШТО СЕ САДА ДОГАЂА У СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА

Фестивал политичког и историјског лудила које је захватило Сједињене Државе наставља се рушењем споменика - уз пуну подршку дела америчке политичке елите и главних медија.

Као што се и могло очекивати, под налетом „мирних демонстраната“ не падају само споменици истакнутим личностима америчке Конфедерације из доба грађанског рата, већ и северњачки хероји који су се успешно борили против јужњачких сецесиониста.

На удару су и споменици 18. председнику САД Улисису Гранту.

Британски лист The Guardian је објавио:

„У минули петак увечер, у Сан Франциску, демонстранти су пообарали и уништили споменике белцима који су поробљавали црнце и америчке домороце. Међу срушенима  је и споемник У. С. Гранту, 18. председнику САД који је у грађанском рату предводио трупе Уније и нанео пораз робовласничкој Конфедерацији“.


Само посао. И ствар технике

Оборени су и споменици католичком свецу и мисионару Јуниперу Серу и аутору речи америчке химне "The Star-Spangled Banner“ Френсису Скоту Кију.

Грантовом споменику није помогло ни то што је он био не само љути противник јужњачке  Конфедерације и што је дао пресудни допринос победи Севера у грађанском рату, већ је и организовао сурови прогон припадника Кју Клукс Клана, па чак и војску користио за њихово физичко истребљивање на америчком југу.

Грантов споменик је срушен зато што је имао једног поклоњеног роба и држао га (пре грађанског рата) краће од годину дана.

А то је за данашњу Америку – неопростиво.

Међутим, главно упориште и истраживачки центар америчке либералне елите, Универзитет Јејл, није основао "случајни власник једног роба", већ прави трговац робовима – Елијах Јејл. Али, демонстранти против Трампа и расизма не јуришају на његов кампус и не спаљују зграде овог симбола америчке робовске прошлости.

Оптужбе за расизам и „историјска кривица за трговину робовима, расизам и колонијализам“ – резервисани су само за оне политичаре, историјске личности, компаније и организације које су сада барем донекле повезане са конзервативним снагама.

И у Сједињеним Државама и у Европи.

Закључак се сам намеће: протести „против расизма“ и „против полицијске бруталности“ – чак и тражење „социјалне правде“ - у Сједињеним Државама нису ништа друго до облик унутарелитне политичке борбе. Са коришћењем технологија обојених револуција.

Експерт који је још пре осам година предвидео почетак масовних расних и политичких немира у Сједињеним Државама 2020. године - сада у интервјуима америчким медијима објашњава да је ово управо унутарелитни сукоб и да ће не само трајати веома дуго, него и да ће се ствари даље погоршавати.

Магазин Vice подсетио је Американце да је то прорекао Петар Валентинович Турчин, професор Универзитета у Конектикату, специјалиста за математичко моделовање социокултурне динамике, а да је рођен у Чељабинску.

Магазин наглашава да је управо он америчким новинарима 2012. године објаснио да је "арапско пролеће" (које медији доживљавају са одушевљењем) лаки дечији доручак у поређењу са оним што ће се почети дешавати у САД-у 2020-те године.

  Ево: Америка букти, а новинари су схватили да професор није лудак, већ пророк.  

Професор Турчин у интервјуима које даје упозорава да унутарелитни сукоби обично трају прилично дуго - од пет до 15 година.

Наглашава да уопште није срећан и задовољан што се његово предвиђање обистинило:

„Као научник, осећам се рехабилитовано, али сам Американац који ће морати да живи у овим тешким временима“.

Истраживање утицајне америчке социолошке службе Расмусен показало је да „34 одсто вероватних гласача у Сједињеним Државама (то јест политички активних грађана) верује да ће САД преживети други грађански рат“.

То је прилично висок проценат.

С обзиром на чињеницу да се наоружани Американци искрено мрзе и да се ти људи већ повремено сусрећу лицем у лице на америчким улицама, а да су њихове елите ангажоване на масовној дехуманизацији својих политичких противника и њихових обичних присталица - могло би се испоставити да се Турчинова прогноза и страхови трећине анкетираних Американаца заиста остварити наредних година.

 

 Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.